Mersin'de Rus Ögrenciler 23 Nisan'i Kutladi

Mersin'de Rus Ögrenciler 23 Nisan'i Kutladi

İçel’in Silifke ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalisan Rus ailelerin çocuklarinin egitim gördügü Ilkokulda 23 Nisan coskusu yasandi.

Rus ögrencilerin egitim gördügü bir ilkokulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Rus ve Türk Milli Marslarin okunmasiyla baslayan etkinlikte, Rus ögrenciler ’Silifke’nin Yogurdu’ türküsü esliginde oynadi. ’Hayat Bayram Olsa’ sarkisi ile devam eden gösterilerde ögrenciler 23 Nisan’i büyük cosku ile kutladi. Rus ögrencilerinin ellerinde Türk ve Rus bayraklar ve giydikleri ay yildizli tisörtler ilgi çekti.

Yöresel oyunlarin agirlikla gösterildigi etkinlikte konusan Okul Müdürü Fatma Yalçintas, “Böylesine bir etkinlikte Rus çocuklarin göstermis olduklari oyunlar bizleri çok mutlu etti. Dünyanin kutladigi 23 Nisan’i çocuklarimizla bu sekilde kutlamak bizim için de bir ayricalik oldu. Bugün 23 Nisan’i kutlamaktayiz. Okulumuzda Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalisan Rus vatandaslarin çocuklari ögrenim görmektedir. Tamami Rus vatandaslarimizin çocuklari. Ögrencilerimizin kendi istekleri ile bu tür bayramlari kutluyoruz. Türk ve Rus personeller olarak çok uyum içerisinde çalisiyoruz. Ben ülkemle bizlere bu ortami hazirladigi için gurur duyuyorum. Bu kardeslik devam etsin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile