Mersin’de 'Turizmde Hedef 2013' Projesi Başladı

Mersin’de 'Turizmde Hedef 2013' Projesi Başladı

Mersin Toroslar Belediyesi’nin de ortağı olduğu 'Turizmde Hedef 2013' projesi ile ilin yeni aşçı ve servis elemanı adaylarının uygulamalı eğitimi başladı.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi’nde başlayan ve ilk etapta 45 kursiyerin teorik ve ardından pratik eğitim alacağı kurslar 2,5 ay sürecek. Projenin ikinci etap kurslarına 15 Haziran 2012 tarihinde devam edilecek.Kalkınma Bakanlığı’nca finanse edilen, Mersin Valiliği koordinasyonunda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) tarafından yürütülecek projede, 40 aşçı ve 50 servis hizmetleri görevlisi olmak üzere 90 kursiyer mesleki eğitimden geçecek.Mersin’de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde uygulamaya konulan projenin ve istihdam alanları sağlamanın önemine değinen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turizm sektörüne aşçı ve servis hizmet görevlisi kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kurs bitiminde, bütün kursiyerlerin kalifiye eleman olarak çeşitli otel ve restoranlarda işe yerleşme imkanı bulabileceklerini de kaydeden Tuna, “Aşçılık, son dönemde çok kazandıran ve yükselen bir meslek dalı olmuştur. Biz de Toroslar Belediyesi olarak, işsizliğin önlenmesi noktasında açtığımız kursların genellikle kalifiye eleman sıkıntısı çekilen branşlarda olmasına öncelik veriyoruz. Beceri geliştirme ve ekip çalışması konularında kapsamlı ve yoğun bir eğitim alan kursiyerlerimizin, eğitim süresince teknik olarak gelişerek kariyer hedeflerini daha bilinçli belirleyeceklerine inanıyorum. Projeye katkı sunmaktan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile