Mersin’de 'türk Yerel Medyası Ab Yolunda' Projesi Tanıtıldı

``Türk Yerel Medyası AB Yolunda`` projesinin Mersin`de düzenlenen 10.

bilgilendirme toplantısı başladı .

Avrupa Birliği Bakanlığının , İngiltere`nin Ankara Büyükelçiliğinin katkılarıyla başlattığı ve 10 . `su yapılan Sultaşa Otelindeki toplantının açılışına katılan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar , AB projesinin yüzyılın barış ve huzur projesi olduğunu belirtti .


Bu nedenle Türkiye`nin projenin içinde olmak istemesi kadar doğal bir şey olamayacağını ifade eden Yaşar , Adnan Menderes`in 1959`da başlattığı AB`ye katılım sürecinin halen canlı bir biçimde devam ettiğini kaydetti . Bakanlık olarak AB sürecinin yerelden başladığına inandıklarını ifade eden Yaşar , ortaya koydukları çalışmanın sonuçlarını gördükçe bu inancın doğruluğunu test ettiklerini söyledi .


Bazılarının zannettiği gibi yereli bilgilendirmeye değil yerelin gücünü arkalarına almaya geldiklerini ifade eden Yaşar şöyle devam etti : ``AB projesi , yüzyılın barış ve huzur projesidir . Türkiye`nin bu projenin içinde olmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz . AB`nin içinde olsak da olmasak da AB projesinin ayakta kalması insanlık tarihi için son derece önemlidir . Ama böyle bir projenin içinde olmak Türkiye`ye katkılar sağlayacaktır . ``

AB sürecinin sadece Ankara ve Brüksel`de kapalı kapılar ardından yapılan , aile fotoğraflarının çekildiği toplantılardan ibaret olmadığını vurgulayan Yaşar , ``Bunun farkındayız . AB süreci yerelde başlar . Aday ülke olarak 10 yılı aşkın süredir devam eden uyum çalışmalarına karşın halen merkez yönetimin taşra teşkilatları , yerel yönetimler ve halkımız uyum çalışmalarından istenilen seviyede haberdar değil . İşte biz bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz . `` dedi .


Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise medyanın etkisini hesaba katmadan hiçbir sosyal olguyu anlamanın mümkün olmadığını vurguladı .


Medya denilen olgunun geniş bir alanı kapsadığını anlatan Karakaya ,

şunları söyledi : “AB devletin ve toplumun önem verdiği ve ciddi mesafeler aldığı tarihsel bir projedir . Tam üyelik hedefine ulaşmak için tüm kurumlarımıza önemli görevler düşmektedir . Biz de üzerimize düşeni yapmaktayız ve yapacağız . ``

Konuşmaların ardından AB Bakanlığı Katılım Politikası Başkanlığı Koordinatörü Elif Kurşunlu , katılımcılara ``Türkiye-AB Müzakereleri`` süreci ile ilgili bilgi verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile