Mersin'de Üreticilere 'Dogru Bitki Besleme' Semineri

Mersin'de Üreticilere 'Dogru Bitki Besleme' Semineri

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, üreticiler için ’dogru bitki besleme’ semineri düzenlendi.

Belediye Meclisinde, oybirligi ile aldigi kararla ilçe sinirlarindaki çiftçilere ücretsiz gübre destegi saglayacak olan Akdeniz Belediyesinin, çiftçilere yönelik bitki besleme, dogru zamanda dogru miktarda gübrelaeme ve toprak analizinin önemi konularinda bilgilendirme egitiminin ilki, Esenli Mahallesi’nde yapildi.

Tarimsal Hizmetler Müdürlügünce düzenlenen egitim seminerinde, Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü’nden ziraat mühendisleri Rasim Arslan ile Ali Yilmaz, verimli üretimin nasil yapilabilecegi, dogru bitki besleme (gübreleme) ve dogru sulama, toprak analizi ve benzeri konularda üreticilere sunum yapti. ’Dogru bitki besleme’ konusunda hazirlanan kitapçiklarin da dagitildigi egitimde, Esenlili üreticiler de tarimsal üretim süreci ile ilgili görüslerini dile getirdi, uzmanlara çesitli sorular sordu.

"Zarar etmemek için üretimin her asamasinda bilinçli hareket edilmeli"

Gübre fiyatlarindaki artisa da dikkat çeken uzmanlar; “Çiftçiler olarak öyle ürünler yetistirmeliyiz ki, hem isçinin hem gübrenin parasini kazanalim, tabi biraz da kar edelim. Isimizi ezbere degil, bilinçli yapalim. Çünkü üretim sürecinde hatalar yapmamak, zarar etmemek için bilinçli hareket etmeliyiz. Dogru gübreyi, bitkinin ihtiyaci kadar kullanmaliyiz. Bunun için de öncelikle topragimizi taniyacagiz. Topragimizi nasil taniyacagiz? Ekim veya dikim yapmadan önce mutlaka toprak analizi yaptiracagiz. Bu analiz sonucunda da topragimizin, yetistirecegimiz ürüne uygun olup olmadigini belirleyecegiz” dediler.

Ikinci seminer Adanalioglu Mahallesi’nde

Akdenizli üreticilere yönelik seminerlerin ikincisi de yine ilçeye bagli olan ve yogun bir tarimsal üretimin yapildigi Adanaliogu Mahallesi’nde, bugün düzenlenecek. Mahalleli birçok üreticinin katiliminin beklendigi egitim seminerine tüm yöre çiftçileri de davet edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile