Mersin'de Yerel Basin Çalistayi Düzenlendi

Mersin'de Yerel Basin Çalistayi Düzenlendi

İçel’de, MHP Milletvekili Levent Uysal tarafindan ’Gülümseyen İçel’ mottosuyla kurulan İçel Bizim Platformu ile İçel Gazeteciler Cemiyeti (MGC) isbirliginde ’İçel Yerel Basin Çalistayi’ düzenlendi. Iki oturum halinde düzenlenen çalistayin ilk bölümünde, ’Dijital Medya Çalismalari ve Internet Gazeteciligi’ konulari ele alindi.

Bir otelde düzenlenen çalistayin açilisinda konusan MHP İçel Milletvekili Levent Uysal, milletin sesini mecliste duyurabilmek için milletvekili olarak Ankara’da görev yaptigini söyledi.



"Ben milletin vekili olmak istiyorum, sizlerin vekili olmak istiyorum" diyen Uysal, bu dogrultuda sektörel bazda ’İçel’in eksik olan neleri var’, bunlari incelemek istediklerini, bunlarla ilgili hep birlikte ortak karar almak, bir yol haritasi çikarmak için sadece gönüllülerden olusan ve sadece İçel için çalismaya odakli insanlarin oldugu ’İçel Bizim Platformu’nu kurduklarini belirtti.



"Daha konforlu bir hayat yasamaniz ve sektörü gelistirmeniz için sizlerle hareket ediyoruz"

Platforma İçel basinin da basindan bu yana destek verdigini kaydeden Uysal, "Simdiye kadar basin mensuplari olarak sizler bizim için bir seyler yaptiniz, bizleri desteklediniz, dogrulari yazdiniz, dogrulari söylediniz ama artik sizlerin daha konforlu bir hayat yasamaniz ve sektörü gelistirmeniz için sizlerle hareket ediyoruz. Onun için bu çalistayi düzenliyoruz. Bu tabii ki ilk. Burada neler yapabilecegimizi planlayacagiz, çiktilarimizi alacagiz ve İçel’deki basin mensuplarinin ailesinden olusturacagimiz bir lobi ile ekim ayi itibariyle Ankara’da bu çözümlerin sonucuna ulasmak için hep beraber çalisacagiz. Çünkü Ankara’daki lobi kuvvetimiz olmaz ise burada sonuç alamayiz. Onun için de ben 1 Ekim itibariyle meclis açildiginda 2 Ekim’de sizleri oraya bekliyorum" diye konustu.

Konusmasinin sonunda, bundan sonraki çalistayi KKTC’de yapmak istedigini, oradaki toplantida sektörün degisimi ile ilgili katma deger sunacak konularin ele alinacagini dile getiren Uysal, İçel’de yerel basinin sorunlarinin konusuldugu bir toplantinin ilk kez düzenlendigini ögrenmis olmanin da kendisini ayrica onurlandirdigini ifade etti.



"Gelecege uyum saglamamiz gerekiyor"

MGC Baskani Kaya Tepe ise konusmasinda, İçel Gazeteciler Cemiyeti’nin kültürel, siyasi, mesleki her türlü sorununu çok rahat tartisabildigi, bunun yaninda mesleki egitimlerin de yapildigi bir meslek örgütü oldugunu belirterek, "Biliyorsunuz özellikle dijital medya, sosyal medya, yeni medya bunlar bizim için çok önemli kavramlar. Bunlarla birlikte özellikle gelisen teknolojiyle meslegimizi çok daha rahat yasamamizi, ekonomik olarak çok daha rahatlatacagini düsünürken aslinda çok daha farkli bir seyle karsi karsiya kaldik. Ciddi anlamda meslegimizi kaybetme durumuyla karsi karsiya kaldik. Tabi bizlerin de bu anlamda gelecege uyum saglamamiz gerekiyor. Çok yönlü olmaniz lazim, gelecege uyum saglamaniz lazim biz de bu uyumu saglayacagiz. Çalistayda emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.

MHP İçel Il Baskani Serdar Soydan da son genel seçimlerde, cumhurbaskanligi seçimlerinde yaptiklari saha çalismalari sirasinda, "Bu kentte yasiyoruz, isimiz, asimiz bu kentte, bu sehre asigiz ve burada siyaset yapacagiz. O yüzden en iyisini yapmak zorundayiz" dediklerini hatirlatarak, söyle devam etti; "Ve sahada sunu vurguladik; ’Ben yaptim oldu mantigi ile bir yere varamayiz. O nedenle kenti taniyan, bilenlerle ne yapabiliriz buna bakacagiz’ demistik. Bugün ilk çalistayimizi kentimizi en iyi taniyan basin mensuplariyla birlikte yapiyoruz. Öncelikle ne yapmamiz gerekiyor, eksiklerimiz nedir, sorunlarimiz nedir, bunlari madde madde belirleyecegiz. Zamanla diger sektör temsilcileriyle de çalistaylarimizi devam ettirip, İçel’i hep birlikte ortak akilla yönetip, hak ettigi noktaya nasil getirebiliriz, bizim tek gayemiz bu. İçel Bizim diyoruz, emegi geçenlere tesekkür ediyorum."

Iki oturum halinde gerçeklesen çalistayin ilk oturumunda, Nisantasi Egitim Vakfi tarafindan ’Dijital Medya Çalismalari ve Internet Gazeteciligi’ baslikli sertifikali egitim verildi.

Egitimde, Nisantasi Üniversitesi Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve Iletisim Bölümü Baskani Dr. Ögretim Üyesi Hakan Tan tarafindan ’Yeni Medya’ konusunda bilgiler aktarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile