Mersin'de 'YKS Tercih Danismanlik Günleri' Basladi

Mersin'de 'YKS Tercih Danismanlik Günleri' Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi, MERCI Ögrenci Danismanlik Merkezi araciligi ile üniversite tercihi yapacak ögrencilere, Kongre ve Sergi Sarayinda 5 Agustos tarihine kadar ücretsiz YKS tercih danismanligi hizmeti sunuyor.

Bazi devlet üniversiteleri ile vakif üniversitelerinin tanitim stantlarinin da yer aldigi etkinlikte üniversite adaylarina, basari siralamalari ve üniversitelerin kontenjanlari gibi kriterlere göre tercihlerini dogru yapabilmeleri için destek olunuyor.

YKS tercih danismanlik günleri hakkinda bilgi veren MERCI Ögrenci Danismanlik Merkezi rehber ögretmenlerinden Canan Serin, “Ögrencilerimiz burada üniversiteler hakkinda, bölümler hakkinda, seçecegi meslekler hakkinda merak ettikleri sorularin cevabini bulabilecekler. Ögrencilerimizi, tercih dönemini daha kolay ve rahat geçirebilmeleri adina buraya davet ediyoruz. Merkeze uzak ilçelerimizde yasayan ögrencilerimiz ise tercih konusunda, kendi ilçelerindeki kurs merkezlerimizde görev yapan rehber ögretmenlerimize danisabilirler” dedi.

Düzenlenen etkinligin kendisine çok yardimci oldugunu belirten Nisanur Demir isimli ögrenci ise “Esit agirlikta 4 bin siralama yaptim. Hukuk yazmayi düsünüyorum. Simdi ögretmenlerimden fikir aliyorum, ‘hangi üniversiteler daha iyi’ noktasinda arastirma yapiyorum. İçel Büyüksehir Belediyesinin bizlere sagladigi bu desteklerden çok memnunum. Sinav sürecinde de çok yarari oldu. Ögretmenler çok yardimci oldular, su anda da yardim ediyorlar” diye konustu.



Büyüksehir Belediyesinin verdigi ücretsiz kurslar ile sinava hazirlandigini belirten Fatma Bingöl de “12. sinif ögrencisiyim, 458 puan çektim, 49 bin siralamadayim. Elektrik-elektronik mühendisligi okumak istiyorum. Büyüksehir Belediyesi tarafindan ücretsiz bir sekilde kurs verildi.

Istedigimiz zaman ek dersler de verildi.

Her hafta sinavlar yapildi. Sinava yakin TYT-AYT olarak her gün deneme sinavlarina girdik. Orada da basari siralamamizi gördük. Zaman yönetiminde olsun, aldigim puanda olsun çok etkisi oldu. Ayrica MERCI var, oradan rehberlik hizmeti alabiliyoruz. Psikologlar var, sinav sürecimize de yardimci oldular” seklinde konustu.



YKS tercih sürecinin son günü olan 5 Agustos’a kadar, hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 09.00-18.00 saatleri arasinda hizmet vermeye devam edeceklerini aktaran MERCI Ögrenci Danismanlik Merkezi yetkilileri, Kongre ve Kültür Merkezine gelemeyen ögrencilerin ’0324 616 04 01’ numarali telefon araciligi ile rehber ögretmenlerden destek alabileceklerini de bildirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile