Mersin'deki Depremzedeler O Anlari Anlatti Açiklamasi 'Ölümün Artik Geldigini Düsündüm'

Mersin'deki Depremzedeler O Anlari Anlatti Açiklamasi 'Ölümün Artik Geldigini Düsündüm'

Kahramanmaras merkezli gerçeklesen depremlerin ardindan evleri yikilan binlerce depremzede İçel’de yurtlarda, spor salonlarinda agirlaniyor. Havalarin iyi olmasi dolayisiyla gündüzleri vakitlerinin büyük bölümünü yurtlarin bahçelerinde geçiren depremzedeler, o anlari unutmaya çalisiyor. Depremzede Mert Yesilli, gece bir gürültü ile uyandiklarini belirterek, "Sanki bina basimiza koptu, düstü dedik. Ben kiyamet kopuyor zannettim. O an buraya kadarmis dedim. Ölümün artik geldigini düsündüm" dedi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6. büyüklügündeki depremler 11 ili etkilerken, binlerce kisi enkaz altinda kaldi. Yapilan çalismalarda 40 bine yakin vatandasin cansiz bedenine ulasilirken, binlerce vatandas da yarali kurtuldu. Depremlerin ardindan evleri yikilan çok sayida vatandas da çevre illere tasinirken, bu bölgelerde misafir edilmeye baslandi. İçel de yaklasik 200 bin depremzedeye ev sahipligi yapiyor. Depremzedeler, yurtlarda ve çesitli yerlerde misafir edilirken, her türlü ihtiyaçlari karsilaniyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) İçel Kirkkasik Kiz Ögrenci Yurdunda kalan vatandaslar, havalarin iyi olmasini da firsat bilerek bahçede vakit geçiriyor, o onlari unutmaya çalisiyor.

"O an ne yapacagimizi bilemedik, sasirmis durumdaydik"

Deprem aninda yasadiklarini IHA muhabirine anlatan Sevil Yagci, deprem gecesinin kendileri için çok kötü geçtigini vurgulayarak, "Çok kötü seyler yasadik orada. Evde esim, çocuklarim yatiyorduk. Bir sarsintiyla uyandik. Kalktik ama evimizin kapisi açilmadi. Deprem durduktan sonra kapiyi açabildik. Disari çiktigimda önümüzdeki, arkamizdaki her yer yikilmisti. Her yerde bagirmalar, çagirmalar, kosturmaca vardi. O anda ne yapacagimizi bilemedik, sasirmis durumdaydik. Herkes sok içindeydi. Ilk anda disari çikanlar arabasina kostu ve beklemeye basladi.

Tabii depremde bir sürü yakinimizi kaybettik. Halen enkaz altinda olan akrabalarimiz var. Simdi İçel’de yurtta kaliyoruz. Buna da sükürler olsun. Devletimizden de Allah razi olsun" dedi.



"Kapinin anahtarini kapiya sokamadim"

Hatay’dan gelen Mehmet Biter ise tek katli bir evde yasadigini ve o gece canini zor kurtardigini söyledi.

Deprem olur olmaz duvarin çöktügünü kaydeden Vurgun, "Yanimizdaki bina üstümüze düstü. 5 kisi yasiyorduk evde. Bir ugultu sesi geldi, ne oldugunu anlamadik. Kapinin anahtarini kapiya sokamadim. Zorla kapiyi açtim. Disari çiktigimda her taraf yikilmisti. Saniyelerle ölümden kurtulduk. O gece zaten yagmurluydu. Disari yataktan kalktigimiz gibi çikmistik. Zor anlar yasadik. Depremden sonra İçel’e geldik. Burada devletimiz her seyimizi karsiliyor ama sevdiklerimizi kaybettik. Devletimizin yanimizda olmasi bizim için yeterli" diye konustu.



"Kiyamet kopuyor zannettim"

Hatay Antakya’dan gelen Mert Yesilli de evlerinin 2 katli bahçeli müstakil ev oldugunu ifade etti.

Gece bir gürültüyle uyandiklarini vurgulayan Yesilli, "Çatir çatir seslerle uyandik. Sanki bina basimiza koptu, düstü dedik. Ben kiyamet kopuyor zannettim. O an buraya kadarmis dedim. Ölümün artik geldigini düsündüm. Çünkü çok kötü bir durumdu. Kendimize biraz gelince hemen disari çiktik. Tabii biz ölmedik ama birçok tanidigimiz hayatini kaybetti. Annem, abim, yengem, yegenlerim, ablamin esi, teyzelerimiz hayatini kaybetti. Birinci derecede 13 kaybimiz var. Onlari defnettik. Allah’in bir tufani oldu. Akillanmamiz lazim. Orada 3-4 gün kaldik. Daha sonra buraya geldik. Allah devletimize zeval vermesin. Su anda burada bir yatacak, bir sicak yemek yiyecegimiz yerimiz var" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile