Mersin'deki 'Evde Sağlık Hizmeti' Çalışmaları

Mersin'deki 'Evde Sağlık Hizmeti' Çalışmaları

Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, 'evde sağlık hizmetleri' ile birlikte hastaneye gelemeyen yatalak hasta veya sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar hasta olanlar için gereken sağlık hizmetini hastanın ayağına kadar götürmeyi amaçlandığını söyledi

Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, 'evde sağlık hizmetleri' ile birlikte hastaneye gelemeyen yatalak hasta veya sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar hasta olanlar için gereken sağlık hizmetini hastanın ayağına kadar götürmeyi amaçlandığını söyledi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Çatak, kent genelinde yürütülen 'evde sağlık hizmetleri' hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Buradaki amaçlarının yatağa bağlı yaşlı, bakıma muhtaç, engellilerin yanı sıra hastanede uzun süre tedavi gören ve bu tedavisini evde yatarak sürdürmesi gereken vatandaşların gündelik hayatının kolaylaştırılması olduğunu kaydeden Çatak, bu konuda da söz konusu hastalara 'evde bakım hizmeti' vererek, onların sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlattı.
Yapılan çalışmalara bağlı olarak İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde; 'Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi' adı altında bir birim oluşturduklarını kaydeden Çatak, bunun yanında da hastanelerde ilgili birimler oluşturularak, ihtiyaç duyulan teknik cihazların da bulunduğu araçların birimlere tahsis edilerek, gerekli personelin de söz konusu birimin hizmetine verildiğini belirtti. Çatak, "Her ekip, en az bir doktor, yardımcı sağlık personeliyle birlikte şoför ve gerektiğinde de psikolog, fizyoterapist ve laboratuar teknisyeniyle de desteklenebilecek şekilde tamamen organize olmuş bir durumda" dedi.
Evde sağlık hizmeti için başvuruların hastalar veya aile bireyleri tarafından 'Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi'ne, hastanelerdeki evde sağlık hizmetleri birimlerine, Toplum Sağlığı Merkezleri'ne, Aile Sağlığı Merkezleri'ne veya aile hekimlerine bizzat telefon veya yazılı olarak yapılabileceğini belirten Çatak, başvuru işleminin ardından ilgili ekiplerin, hasta yakınlarından randevu aldıktan sonra hastayı ev ortamında ziyaret edip durum tespitinde bulunduğunu ifade etti. Hastayı sürekli takip eden hekiminin önerileri doğrultusunda yoksa birim doktorunun görüşleri doğrultusunda tedavi planlandığını kaydeden Çatak, evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan hastaların kayıtları yapılıp sağlık dosyaları oluşturularak, bu dosya kapsamında 'Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi Komisyonu'nca hastanın durumu değerlendirildiğini söyledi. Çatak, hastaya evde sağlık hizmetinin ilgili aile hekimi tarafından mı yoksa sağlık hizmetleri birimi tarafından mı verileceğine komisyon karar vereceğinin altını çizdi.
Evde sağlık hizmetleri biriminin görevinin; hastalığın teşhisini koymak olmadığını ifade eden Çatak, daha önce ilgili dal uzman tabiplerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, ilacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesini kapsadığını anlattı.
Çağlar Çatak, "Evde takibi zorunlu özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumda olan hastalarla evde sağlık hizmeti alması gerektiği tespit edilen kişilere yönelik birinci basamak koruyucu sağlık, tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri, ilgili mevzuatı gereği toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi ve aile hekimleri vasıtası ile verilir. Ekiplerimiz mesai saatleri içerisinde ve randevu sistemiyle çalışmakta olup; Mersin Devlet Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Erdemli Devlet Hastanesi, Silifke Devlet Hastanesi, Mut Devlet Hastanesi, Anamur Devlet Hastanesi ve Tarsus Devlet Hastanesinde hizmet veriyor. Acil durumlardaki hasta nakli için 112 ambulansları hizmet vermeye devam edecek. Sağlık alanında yapılan bu önemli hizmet, Bakanlığımızın insanımıza verdiği önemin ve değerin bir göstergesi olup, hastaneye gelemeyen yatalak hasta veya sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar hasta olanlar için gereken sağlık hizmetini hastanın ayağına kadar götürmeyi amaçlıyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile