Mersin'deki FETÖ/PDY Davası

70 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İçel merkezli 19 ilde 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)' yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İçel 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıkların bir kısmı, avukatlar ve bazı müştekiler katıldı.

Üçüncü celsesi 13 Ocak'ta başlayan duruşmada müşteki H.D. ifade verdi. İfadenin ardından bazı müştekiler ve sanık avukatları H.D'ye soru sordu.

Bazı sanık avukatları mahkeme heyetine, H.D'nin ifadesi sırasında gösterdiği bazı belgelere ve telefonundan okuduğu sosyal medya konuşmalarının incelenmesi için söz konusu belgelere mahkeme tarafından el konulmasını talep etti. Mahkeme heyeti de talebi kabul etti.

Heyet, duruşmanın yarın devam etmesini kararlaştırdı.

FETÖ/PDY davası

İçel 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen duruşmada 66 sanıktan tutuklu yargılanan eski İçel Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personeli Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim'de görülen duruşmanın ikinci celsesinde ise yayın yasağı kararı almış, 14,15 ve 16 Ekim'deki duruşmalarda sanıklardan sadece ikisi ifade vermişti. Gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında olduğu diğer sanıklar daha geniş savunma için zaman isteyince duruşma ertelenmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile