Mersin’deki Narenciye Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Mersin’deki Narenciye Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Mersin’de bu yıl 2.

`si gerçekleştirilen Narenciye Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalin yapılacağı alandaki ürünler narenciye ürünleri ile süslenirken yabancı ülkelerden gelen grupların gösterisi festivali renklendirdi.

Mersin’deki Adnan Menderes Bulvarı’nda bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Narenciye Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada Mersin`in Türkiye tarımında ve özelde ise narenciye üretiminde özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Mersin`in tanıtımındaki eksiklikleri düzenledikleri festivallerle katkı sunmayı arzuladıklarını ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: ``Narenciye Festivali de bu anlamda çok önemli. Çünkü Mersin adeta bir narenciye diyarı. Festival oldukça renkli görüntülere sahne olacak. Herkesi festival kapsamındaki etkinliklere katılmaya çağırıyorum`` şeklinde konuştu.

Çocuklarına narenciye suyu tükettirmeleri için ebeveynlere seslenen Güzeloğlu şöyle devam etti: ``Narenciye ürünleri son derece yararlı. Bu yüzden çocuklarımıza bol bol narenciye ürünleri yedirip suyunu içirmeliyiz. Böylece daha sağlıklı bir toplum oluşturabiliriz.”
Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de 1 yıldır çalışmalarını sürdürdükleri festivalin amacına uygun geçeceğine inandığını söyledi.
Tarımın Mersin ekonomisinin öncü sektörlerinden birisi olduğunu vurgulayan Özdemir, “Narenciye ise bu sektörün ana omurgası. On binlerce aile geçimini narenciye ile sağlamakta. Ticaret ve sanayi alanında birçok işletme narenciye temelinde hizmet vermekte, yaş meyve ve sebze ihracatında en çok işlem hacmi yine narenciye üzerinde gerçekleşmekte`` ifadesini kullandı. 2010 yılı sonu itibarıyla Mersin`de 406 bin hektarlık tarım arazisinin 26 bin hektarlık bölümünün narenciye bahçesi olarak kullanıldığına dikkat çeken Özdemir şöyle devam etti: “Bu alanda 1 milyon ton civarında narenciye üretimi gerçekleştirilmekte. Üretilen narenciye ürünlerinin 390 bin tonu yurt dışına pazarlanmakta ve bu ihracattan ise 270 milyon dolar gelir elde edilmekte.” Festival’de narenciye ile süslenmiş maketlerde kortej yürüyüşüne katıldı.
Bulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Gine, Gana, Sierra Leone, Hindistan, Gürcistan, Ukrayna ve Nijer`den gelen sanatçıların katıldığı yürüyüşün ardından kısa dans gösterileri sunuldu. Özellikle Bulgaristan’dan gelen grubun kıyafetleri ile yaptıkları gösterileri büyük ilgi gördü.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile