Mersin'deki Orman Yangininda Evi Kullanilamaz Hale Gelen Mahalle Sakini, Üzüntüsünü Anlatti Açiklamasi

'Evimi böyle görünce aglamaktan duramadim. Çocuklugum bu evde geçti' 'Yanginla içimize aci, zehir çöktü. Içimizde bir sizi var. Bir anda böyle görünce aci yasadim' '(Yangin bölgelerinin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi) Yapilacak yardimlar iyi. Bir kisiye destek verilse, su verilse o da önemli. Yetkililere tesekkür ediyoruz. Devletimize sükürler olsun'

OZAN EFEOGLU - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - İçel'in Aydincik ilçesinde devam eden orman yangininda evi kullanilamaz hale gelen Durmus Ali Göl, çok sayida anisini barindiran dogup büyüdügü evin yanmasinin üzüntüsünü yasiyor.

Ilçede 28 Temmuz'da çikan orman yangininda, Karaseki Mahallesi'nde dogup büyüdügü tek katli ev kullanilamaz hale gelen 63 yasindaki Durmus Ali Göl, evinin son halini görünce duygu dolu anlar yasadi.

Yangin çiktigi sirada yaylada olan ve evinde bulunan 100 yasindaki annesini kurtarmak için bölgeye giden Göl, annesini kurtarsa da çocuklugunun geçtigi evinin zarar görmesine engel olamadi. Yangindan sonra kullanilamaz hale gelen evini gezen Göl, çocukluk anilarinin geçtigi noktada duygularini AA muhabiriyle paylasti.

Göl, yangin nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduklarini söyledi. Canlarina bir zarar gelmedigi için sükrettigini dile getiren Göl, evinin babasindan yadigar oldugunu kaydetti.

Çok büyük üzüntü içerisinde olduklarini dile getiren Göl, "Evimi böyle görünce aglamaktan duramadim. Çocuklugum bu evde geçti. Tüm anilarim gitti. Çamasir makinem, dolabim, her esyam gitti. Her sey yandi. Yapacak bir sey yok. Yaninca evi taniyamadim. Her sey kül olmus. Kapisi, penceresi yaninca ev degisik bir hale gelmis. Babam yaptirmisti." diye konustu.

- "Yanginla içimize aci, zehir çöktü"

Göl, sunlari kaydetti:

"Yanginla içimize aci, zehir çöktü. Içimizde bir sizi var. Bir anda böyle görünce aci yasadim. Tek olumlu yönü içerisinde kimse yoktu. Cana gelen mala gelsin hesabi oldu. Ona sükrediyoruz. Yangin bu tarafa gelince 100 yasindaki annemi buradan çikardik. Arabayla götürdük. Annemi kurtardik. Mahallemizde yaslilar yasiyor zaten. Çok aci bir durum. Çocuklugum burada geçti. 3 sefer damdan düstüm. Simdi böyle görünce... Çok zor. Mahallemizin 4 tarafi dag ile çevrili, yemyesil alandi. Aydincik'in en güzel yerlerindendi. Ne yapalim artik. Bir afet oldu, gitti."

Durmus Ali Göl, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in bölgeyi "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmesi açiklamasinin önemli oldugunu belirterek, "Yapilacak yardimlar iyi. Bir kisiye destek verilse, su verilse o da önemli. Yetkililere tesekkür ediyoruz. Devletimize sükürler olsun." degerlendirmesinde bulundu.

Aydincik ilçesi Pembecik Mahallesi'ndeki kizilçam ormaninda 28 Temmuz'da orman yangini çikmisti. Devam eden yangina müdahale için bölgeye çok sayida ekip yönlendirilmisti. Baska mahallelere ve ilçe merkezine kadar yayilan yangin, daha önceden tedbir amaçli bosaltilan bazi evlere siçramisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile