Mersin'deki Tarihi Okul Restore Edilecek

Mersin'deki Tarihi Okul Restore Edilecek

İçel’de tarihi Çankaya Ilkokulu, Akdeniz Belediyesinin girisimleriyle restore edilecek.

Akdeniz Belediye Meclisi, yilin ilk toplantisini Belediye Baskani Mustafa Gültak baskanliginda yapti. Toplantida, Vakiflar Genel Müdürlügüne ait tasinmaz kültür varligi olarak tescilli tarihi Çankaya Ilkokulunun restorasyon islerinin, İçel Valiligi bünyesinde kültür varliklari katki payi bütçesi ile yaptirilmasi, restorasyon islerinin katki payindan destek saglanmayan kisminin ise belediye bütçesinden karsilanmasi konusunda protokol imzalamak üzere Baskan Gültak’a yetki verilmesi hakkindaki konu görüsüldü. Komisyonlardan oy birligi ile gelen teklif, meclis üyelerinin de oy birligi ile kabul edildi. Bunun üzerine söz alarak meclis üyelerine tesekkür eden Baskan Gültak, Anitlar Kurulundan izin geldigini söyledi, okulun yanina yapilan kaçak bina için de yikim karari aldiklarini belirtti.



“Çankaya Ilkokulu, kirmizi çizgilerimden birisi”

Baskan Gültak, kaçak yapinin yikimi için en kisa sürede ihaleye çikilmasi noktasinda belediye bürokratlarina talimat vererek, “Bu okul, benim için kirmizi çizgilerimden bir tanesi. Ben de o okulda 5 yil boyunca okudum, egitim aldim. Okulumu kimseye kaptirir miyim? Zaten 17 yildir bombos duruyor, kimse ilgilenmiyordu. Ancak biz göreve gelince okul radara girdi. Yasalarin izin verdigi noktada hizla ihaleye de çikacagiz ve Vali Bey ile birlikte Çankaya Ilkokulumuzun restorasyonunu tamamlayacagiz” dedi.



"İçel’in tarihine güzel bir imza attik"

Okulun bahçesinde yükselen kaçak binanin öncelikli olarak yikilacagi sözünü yineleyen Baskan Gültak, "Buradan bir kez daha söz veriyorum; herkes rahat olsun. Ben burada oldugum sürece o kaçak bina orada kalamaz. Her halükarda yikacagiz. Zira Çankaya Ilkokulumuz yillarca o halde kaldi, gelen giden her yönetici sadece bakmakla yetindi. Ama bu da hem meclis, hem belediye baskani olarak bizim farkimiz olsun. Biz ugrasmasaydik nice 5 yillar daha geçerdi. Yine herkes bakardi, 17 yildir bakmislar. Ama önemli degil. Tarihe hep birlikte güzel bir imza attik diye düsünüyorum. Verdiginiz destekten dolayi tüm meclis üyelerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Mesudiye’nin 47 yildir muhtarligini yapan Osman Kütük’ün adi parka verildi

Meclis toplantisinda, ilçeye bagli Mesudiye Mahallesi’nin sokaklari arasinda kalan ve ismi olmayan parka, mahallede araliksiz sekilde 47 yil muhtarlik yapan Osman Kütük’ün adinin verilmesi ile ilgili komisyonlardan oy birligi ile gelen teklif, meclis üyelerinin de yine oy birligi ile kabul edildi.

Denetim komisyonu üyeleri seçildi

Akdeniz Belediye Meclisinin, Mustafa Gültak baskanliginda yapilan 2024 yilinin ilk toplantisinda, Meclis Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi de yapilirken, oylama sonucunda meclis üyeleri Aydin Egin, Salih Akbas ve Mahmut Dönmez denetim komisyonu üyeliklerine seçildi. Denetim Komisyonu toplantilarinda görevlendirilenlere ödenecek günlük ile görevlendirilecek kisi/gün sayisinin tespitine iliskin teklifin oy birligi ile kabulünden sonra diger gündem maddelerine geçildi. Mecliste, Yalinayak Mahallesi’nde belediyeye ait bir tasinmazin Türkiye Diyanet Vakfina ait araziyle takasi hakkindaki teklif komisyonlara havale edildi. Ayrica Adana Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügünün kararina istinaden, Nüzhetiye Mahallesi’nde bulunan 1’inci grup tescilli tasinmaz kültür varligina iliskin restorasyon projesi ve raporun degerlendirilmesinde 3.2. nolu plan notunun iptal edilmesi, hazirlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Plani, Plan Notu Plan Degisikligiyle ilgili komisyonlardan gelen konu görüsüldü. Konu, üyelerin oy birligi ile kabul.

Bazi tasinmazlarin devri kabul edildi

Toplantida; belediyeye ait veya belediyenin hissedari oldugu, baska kurumlarca kullanilan ve belediye hizmetlerinde kullanilmayan bazi tasinmazlarin, Personel Anonim Sirketi’nin SGK prim borcuna karsilik, belirlenecek rayiç bedel üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumuna devriyle ilgili komisyonlardan oy çoklugu ile gelen teklif de görüsüldü. Farkli siyasi partilerden meclis üyelerinin görüs, öneri ve elestirilerini dile getirmesinden sonra oylamaya sunuldu. Oylama sonucu teklif, meclis üyelerinin oy çoklugu ile kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile