Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden Uyarı

İçel Emniyet Müdürlüğü, bazı kişiler tarafından gönderilen "Adınıza trafik cezası kesilmiştir" ibareli mesajlar veya e-postalara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gönderilmiş gibi gösterilen mesajlarda "Adınıza trafik cezası kesilmiştir" ibaresinin yer aldığı belirtildi.
Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu şekilde bir uygulamasının bulunmadığı, vatandaşların ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde erişebilmeleri amacıyla, kurumsal internet sitesi olan www.egm.gov.tr adresini ziyaret etmelerinin gerektiği kaydedildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü kurumsal internet sitesinde birçok işlemin yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:
"Sitemizi ziyaret eden vatandaşlar tarafından, trafik cezası ve otoparkta bağlı bulunan araç sorgulama butonuna basıldığında açılan sayfada kullanıcı kimlik bilgileri girilerek, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorulama işlemleri yapılabilmektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın cep telefonlarına veya e-posta adreslerine, Emniyet Genel Müdürlüğü veya İçel Emniyet Müdürlüğü ismiyle gelen mesajları ciddiye almamaları ve yalnızca Emniyet Genel Müdürlüğü kurumsal web sitesi üzerinden sorgulamada bulunmaları, güvenlikleri için büyük önem arz etmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile