Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümü

Mersinlilerin 'Kurtuluş Savaşı' ile birlikte bağımsızlık için adeta bir destan yazdığını kaydeden Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, bu durumun kent insanının kendine olan güvenini tazelediği gibi var oluş iradesini, hiçbir gücün kıramayacağını da herkese açıkça ilan ettiğini söyledi

Mersinlilerin 'Kurtuluş Savaşı' ile birlikte bağımsızlık için adeta bir destan yazdığını kaydeden Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, bu durumun kent insanının kendine olan güvenini tazelediği gibi var oluş iradesini, hiçbir gücün kıramayacağını da herkese açıkça ilan ettiğini söyledi.
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kapsamında bir mesaj yayımlayan Vali Güzeloğlu, 'Kurtuluş Savaşı'nda ortaya konulan çetin mücadeleler ve kazanılan zaferlerde Mersin'in önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Birinci Dünya Savaşı sonrasında sömürgece güçlerin zulmüne, insafsızca uygulamalarına maruz kalan Mersin'in, Türk milletinin esir edilemeyeceği, ulusun hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini göstererek, 89 yıl önce özgürlüğüne kavuşup, bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yaktığını anlattı.
Hasan Güzeloğlu, "Kurtuluş Savaşı ile birlikte bağımsızlık için bir destan yazan Mersinliler, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmiştir. Bu nedenle, bağımsızlığımızın değerini anlamak için yurdumuzun ve Mersinimizin düşmanlarca işgal edilmesine neden olan gelişmeleri ve sonuçları iyice irdelemek gerekir. Hepimizin görevi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız' sözünden hareketle ülkemizi sevmek, birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak bundan hiç bir şekilde ödün verilmeyeceğini başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimize anlatmak olmalıdır" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kapsamında yayımlamış olduğu mesajında; 89 yıl önce Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Mersin'in de emperyalist güçlerin işgaline uğradığını, halkın zulüm ve baskı altında sindirilerek asimle edilmek istendiğini ancak bu senaryonun tutmadığını dile getirdi. Özcan, "Milli Mücadele mucizesinin ilhamı, Misak-ı Milli ve Kuvva-i Milliye ruhundan kaynaklanan haklı gurur ve vatan sevgisini, günümüzde sizlerde kalbinizde yaşatmaya devam ettirerek görevinizi yapmalısınız. Bizlere düşen görevse; sizlere yakışır çağdaş, demokratik ve özgürce yaşayacağınız ortam oluşmaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle geçmişteki onurlu direnişleriyle topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile