Mersin'in En Hızlı Süpürgecisi Seçildi

Mersin’in Toroslar ilçesinde belediye tarafından en hızlı süpürgeci yarışması yapıldı.

Ünlü sanatçı Kemal Sunal’ın 'Çöpçüler Kralı' filmindeki şarkıların çalındığı yarışma, Güneykent Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 16 kişinin katıldığı yarışmayı, temizlik kampanyasına katılan ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte izledi. Belirli miktarda atığın döküldüğü kulvarda yarışan ekipler, 3 dakika içinde rakiplerinden daha hızlı süpürmeye ve atıkları geri dönüşüm kutusunda toplamaya çalıştı.

Yarışmada Kamil Yer birinciliği elde ederken, Muraset Tekinci ikinci, Gökhan Ustaoğlu ise üçüncü oldu. Tuna, birinciye 250, ikinciye 200 ve üçüncüye de 100 TL teşvik ikramiyesi verdi. Tuna, yarışmada, 4, 5, 6, 7. ve 8. olan temizlik işçilerine de gıda paketi hediye etti.Başkan Tuna, yaptıkları etkinliklerle çocuklara çevre bilincini aşılamak istediklerini söyledi.

İlçedeki 3 ilköğretim okulunun öğrencileriyle birlikte temizlik kampanyası düzenlediklerini kaydeden Hamit Tuna, “Çocuklarımızla birlikte sokaklarımızı temizledik. Yine bu etkinlikler kapsamında temizlik görevlilerimiz arasında en hızlı süpürgeci yarışması düzenledik.” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile