Mersin'in Silifke İlçesindeki Kalede, Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de Belirttiği Dokuların Ortaya Çıkarılması Hedefleniyor

İçel'in Silifke ilçesindeki kalede yürütülen kazılarda, Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de belirttiği dokuların ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Silifke Kalesi'nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Boran'ın başkanlığındaki 48 kişilik heyet tarafından yürütülüyor.

Çalışmaların yanı sıra kazılar hakkında bilgilendirme toplantıları da düzenleniyor. Bu kapsamda, kazı heyeti üyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. İshak Kozak tarafından organize edilen toplantıların ilkine, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli katıldı.

Silifke Kalesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, kazı başkanı Doç. Dr. Boran'ın verdiği bilginin ardından katılımcılara kazı alanı gezdirildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Kozak, kazı heyeti tarafından yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu doğru ve sürekli bilgilendirmek amacıyla başlatılan toplantıların süreceğini söyledi.

Kazıların Ekim ayı ortalarına kadar devam edeceğini ifade eden Kozak, şunları kaydetti:

''Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde 17. yüzyılda Silifke Kalesi'nin 23 burcu olduğu, içinde bir cami ve 60 ev bulunduğu belirtiliyor. Ancak burçların bir kısmı ve kale içi tümden yıkık durumda. Şu anda görülebilen burç sayısı sadece 10. Yapılacak kazılarda Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde belirttiği dokuların ortaya çıkarılması hedefleniyor. Bu da çalışmaların uzun yıllar sürebileceğini gösteriyor.''

Muhabir: Hüseyin Haskan / Veli Gürgah

Yayıncı: Tevfik Işık
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile