Baziki, İçel Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, İçel'in yemek, pasta, tatlı, şekerleme ve unlu mamüllerinin kültürünü araştıracaklarını ve yerel tatların gün yüzüne çıkmasını sağlayacaklarını söyledi.
Lezzet kültürlerini aynı çatı altında toplamak istediklerini ifade eden Baziki, meslek saygınlığını artırmak ve mesleki sorunlara akılcı çözümler bulmak için çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.
Dernek olarak ileri dönemlerde çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını aktaran Baziki, şöyle devam etti:
'İçel Üniversitesi (MEÜ) ile Gastronomi Festivali ve Turizm Haftası etkinliklerine katılımla ilgili prensip anlaşmasına vardık ve ilgili tarihte bir yemek yarışması düzenlenmesi konusunda hem fikir olduk. Hedeflerimiz arasında mesleki eğitim hizmetleri sağlamak, meslek saygınlığını aşılamak, İçel'in lezzetlerini yurt içi ve yurt dışına yaymak ve amatör aşçı ve amatör pastacılara hobi kursları açmak bulunuyor. Bizim amacımız İçel'in tantuni, kerebiç veya cezeryesinin olmadığını hatırlatmaktır. Sahil kenti olduğumuz için balık ürünlerinin fazla olması gerekir. Bunun dışında birçok lezzeti de yaymak istiyoruz.'
Yönetim Kurulu üyesi Figen Erdoğuş da tüm aşçıların 15 Nisan Aşcılar Bayramı'nı kutlayarak,
Dernekteki amacının kadınların her konuda başarılı olabileceğini göstermek olduğunu da sözlerine ekledi.
Mersin'in 'Tatları'nı Yaymak İstiyorlar
İçel Aşçılar Pastacılar ve Turizmciler Derneği (MAŞPATDER) Yönetim Kurulu üyesi Murat Baziki, İçel'in kendisine özgü yemek ve tatlılarını tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.