Mersin'in Üç Önemli Projenin Imzalari Atildi

Mersin'in Üç Önemli Projenin Imzalari Atildi

MERSIN – İçel’de, Çukurova Kalkinma Ajansi (ÇKA) tarafindan 2021 Yili Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapi Programi çerçevesinde kabul edilen 3 proje, İçel Valisi Ali Ihsan Su’nun katilimiyla imzalandi. Toplam bütçeleri 9 milyon liranin üzerinde olan 3 projenin İçel’e hayirli olmasini dileyen Vali Su, “Bu projelerle ilimizde çok ciddi, güzel hizmetlere imza atacagiz” dedi.

ÇKA tarafindan kabul edilen İçel Valiliginin ‘Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotalari’ ve ‘Dogu Daglik Kilikya Bölgesinde Alternatif Turizm Konseptlerinin Gelistirilmesi Projesi’ ile Silifke Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) ‘Silifke OSB’de Daha Temiz Sanayi Için Endüstriyel Atiksu Aritma Tesisi Kurulmasi’ projelerinin imza töreni düzenlendi.

Valilik binasinda gerçeklestirilen törene, İçel Valisi Su, ÇKA Genel Sekreteri Savas Ülger, Silifke OSB yetkilileri ve vali yardimcilari katildi.



“3 projeyi imzalayacagiz”

Vali Su, yaptigi konusmada, İçel’de 3 projenin imzalarinin atilacagini söyledi.

ÇKA’nin, hem özel sektör hem de kamuda yatirimcilarin ve girisimcilerin projelerine destekler sundugunu belirten Su, “Bu çerçevede bugün biz, Valiligimizin iki projesi ve Silifke Organize Sanayi Bölgemizin bir projesiyle ilgili 2021 Yili Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapi Programi çerçevesinde 3 projeyi imzalayacagiz. Projelerimiz kabul edildi. Insallah bu projelerle ilimizde çok ciddi, güzel hizmetlere imza atmis olacagiz” diye konustu.



“Silifke OSB’deki atiklar, çevreye zarar vermeden aritilacak ”

Projelerle ilgili bilgi veren Su, ‘Silifke OSB’de Daha Temiz Sanayi Için Endüstriyel Atiksu Aritma Tesisi Kurulmasi’ projesi ile önemli bir adim atacaklarini söyledi.

Silifke OSB’de yer alan endüstriyel tesislerden kaynaklanan atik sularin, Su Kirliligi Kontrolü Yönetmeligi ile belirlenen desarj standartlarina göre aritilmasini saglayacak Ortak Endüstriyel Atiksu Aritma Tesisi kurulacagini dile getiren Su, “Bu atiklarin en uygun sekilde çevreye zarar vermeden aritilmasi yönünde bir proje bu. Yaklasik 3 milyon 500 liralik proje bütçesi var. Biz, bunun 2 milyon 145 bin lirasini ÇKA’dan hibe olarak veriyoruz; 1 milyon 356 bin lirasini da OSB’miz karsilayacak. Bu sayede daha temiz bir sanayi için Endüstriyel Atiksu Aritma Tesisinin kurulmasini Silifke ilçemizde gerçeklestirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Silifke’de 25 bin 678 metrekarelik alan üzerinde konaklama tesisi kurulacak”

Diger iki projenin turizmle ilgili altyapi programi oldugunu kaydeden Su, Dogu Daglik Kilikya Bölgesinde Alternatif Turizm Konseptlerinin Gelistirilmesi Projesinin, Silifke’de turizm potansiyelinin degerlendirilmesine yönelik ciddi bir faaliyet yürüteceklerini vurguladi. Su, “Bu projeyi biz Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOP), Silifke Belediyesi ve Silifke Müze Müdürlügümüzle ortak gerçeklestirecegiz. Proje kapsaminda yaklasik 25 bin 678 metrekarelik alan üzerinde dinlenme, eglenme ve piknik amaçli kullanim alanlari, çadir ve karavanli kamp alanlari, trekking, spor ve aktivite alanlari, dus ve soyunma kabinleri ile kültür turistleri basta olmak üzere her türlü turistin ihtiyacini karsilayacak bir konaklama tesisi kurulmasi ve tesisin tanitiminin yapilmasini saglayacagiz” seklinde konustu.

Projenin toplam bütçesinin yaklasik 2 milyon 592 bin lira oldugu bilgisini veren Vali Su, ÇKA’nin yaklasik 1 milyon 799 bin lirasini karsilayacagini, kalan kismi da valilik olarak karsilayacaklarini ifade etti.

Su, “Inaniyorum ki, bu projede Silifke ve civarindaki bölgemizde turizm potansiyelinin degerlendirilmesine yönelik çok ciddi bir imkan saglanmis olacak” dedi.



Uzuncaburç ören yerimiz gerçekten çok önemli”

Valiligin diger projesinin de yine turizme yönelik Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotalari projesi oldugunu belirten Su, sunlari söyledi:

“Projemizin toplam bütçesi yaklasik 3 milyon 153 bin lira. Bunun 1 milyon 999 bin lirasini Kalkinma Ajansindan temin edecegiz. Es finansmanimiz da 1 milyon 153 bin lira. Uzuncaburç ören yerimiz gerçekten çok önemli. Orada birçok tarihi mekan var. Bu projeyle de Uzuncaburç ören yerinin yasayan açik hava müzesi/arkeoköy dönüsümüne yönelik fiziksel altyapisini iyilestirmeyi amaçliyoruz. Ayrica, Uzuncaburç arkeoköyü tamamlayici bir turizm ürünü olarak kültür rotalarini ticarilestirmeyi hedefliyoruz.”

“Üç proje de ilimize çok ciddi kazanimlar saglayacak”

Üç projenin de İçel’e ve ilin gelisimine hayirli olmasini dileyen Su, emegi geçen herkese tesekkür etti. Su, “Ilimizde ören yerleri ve tarihi alanlarla ilgili çok önemli çalismalar gerçeklestirdik. Tarsus’tan Anamur’a kadar olan güzergahta, Çamliyayla, Gülnar ve Mut dahil hem tarihi ören yerlerimiz hem diger tabiat varliklarimizla ilgili çok ciddi çalismalar yaptik. Restorasyonlarina yönelik çok ciddi çalismalar gerçeklestirdik. Bu çalismalari bir kitap haline getiriyoruz. Inaniyorum ki, turizmle ilgili olan bu iki proje de ilimize çok ciddi kazanimlar saglayacak. Silifke OSB’ye yapacagimiz aritma tesisi de çok önemli. Bu proje de sanayimiz açisindan oraya önemli bir deger kazandiracak” diye konustu.

Vali Su’nun konusmasinin ardindan 3 proje, ÇKA Genel Sekreteri Ülger, vali yardimcilari ve Silifke OSB yetkilileri tarafindan imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile