Mersin Narenciye Festivali'nin Ardından

Mersin Narenciye Festivali'nin Ardından

Mersin Narenciye Festivali, 2 gün süren birbirinden renkli görüntülerin ardından sona ererken, festivalin iştirakçilerinden Akdeniz Belediyesi'nin standı da yoğun ilgi gördü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Mersin Narenciye Festivali', Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park'ta organize edildi. Yurt içinden gelenlerin yanı sıra 15 ülkeden 50 gösteri grubunun da katıldığı festivalde ilginç görüntüler yaşanırken, Akdeniz Belediyesi'nin de iştirakçisi olduğu etkinlikte, festival süslemeleri için 70 ton narenciye kullanıldı. Festival alanının tamamının narenciye ile süslenerek renklendirildiği etkinliğe Mersinliler de sahip çıkarak yoğun ilgi gösterdi.
Festival kapsamında Akdeniz Belediyesi'nin hazırladığı ve portakal, mandalina ve limon ile süslediği stant da yoğun ilgi gördü. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin milletvekilleri Zafer Üskül, Ali Er, İsa Gök ve Ali Oksal ile Emniyet Müdürü Arif Öksüz'den oluşan heyet, Akdeniz Belediyesi standını ziyaret ederek Başkan Fazıl Türk ile sohbet etti. Bakan Eker ve diğer konuklarına cezerye, narenciye lokumu ve mandalina ile limonata suyu ikram eden Türk, "Narenciye festivalimiz, narenciye ürünlerimizin iç ve dış pazarda tüketiminin arttırılmasının yanı sıra, kentimizin uluslararası alanda tanıtımı ve cazibe merkezi haline gelmesi açısından da hayati öneme sahiptir. Mersinliler olarak bu şansı ve fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile