Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne 'Iqnet Belgesi'

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, 'Uluslararası Belgelendirme Ağı (IQNet) Belgesi' aldığı bildirildi.

Kurumun, 29 Aralık 2005 tarihinde 'TS EN ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi' aldığı hatırlatılırken, söz konusu belgenin de 14 Kasım 2008 tarihinde 3 yıl daha uzatıldığı bilgisi verildi. Orman Bölge Müdürlüğü'nce ortaya konulan çalışmalara bağlı olarak 'IQNet Belgesi'ne layık görüldüğü kaydedildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, 36 belgelendirme kuruluşunun ortak olmasının yanında yönetim sistemi belgelendirmesi anlamında dünya pazarının yüzde 30'unu elinde bulunduran IQNet'in, 1991 yılında kurulmuş bir birlik olduğunu anlattı.
Gözükara, IQNet'in amacının; ortakları tarafından verilen belgeleri tanımak ve tanıtmanın yanı sıra inovatif ve katma değer oluşturan hizmetler sunarak, müşterilerin taleplerini karşılamakla birlikte dünya çapında müşterilerine tetkik ve belgelendirme hizmeti sunmak olduğunu dile getirdi. IQNet'in, her türlü ekonomik sektör ile ilgili olarak 30'u aşkın dilde hizmet verebilen 10 bin tetkikçi ve 5 bin uzman görevlendirebilecek bir kapasiteye sahip olduğu bilgisini de veren Gözükara, IQNet'in aynı zamanda da dünyanın en büyük belgelendirme ağı olarak da kendisini öne çıkarttığını vurguladı.
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE), 1 Ocak 2009 tarihinde IQNet'e franchising üye olarak kabul edilmesinin ardından, TSE'nin de söz konusu belgeyi verebilme yetkisine kavuştuğunu dile getiren Gözükara, "IQNet üyeliği kalitemizin küresel çapta tanınmasını sağladı. Sorumluluk sahalarımızda yer alan ormanlarının, sürdürülebilir orman yönetimi politikaları kapsamında işletilmesi, kaynakların gerçekçi kullanılması, hizmetlerin etkin, süratli, ekonomik olarak yerine getirilmesi, kalite yönetim sistemi şartlarına uyulması, sürekli iyileştirmesi kurum içinde iletiminin sağlanması ve müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye taşınabilmesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile