'Mersin Sanat Kampi' Tarsus Gençlik Kampinda Gerçeklestirildi

'Mersin Sanat Kampi' Tarsus Gençlik Kampinda Gerçeklestirildi

İçel Büyüksehir Belediyesinin öncülügünde kurulan İçel’e Deger Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Deger Katanlar Kurulu (TADEKA) içinde yer alan Plastik Sanat Kurullarinin üyelerinin katilimiyla kentin ilk sanat kampi gerçeklestirildi. Büyüksehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampinda düzenlenen ve iki gün süren ‘İçel Sanat Kampi’na, kent genelinden ve farkli illerden 70’e yakin sanatçi katildi.

Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Bedrettin Gündes, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü ve Opera Sanatçisi Bengi Ispir Özdülger ile Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Serife Hasoglu Dokucu’nun da katildigi etkinlikte; kolektif ve sanatçi sunumlari ile müzik dinletisi gerçeklestirildi.



“Bu kentin çok önemli degerleri var”

Sanat Kampinda bir konusma yapan Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Gündes, “Baskanimiz sporda, sanatta, edebiyatta ve diger baska alanlarda, bu kente deger katanlarin kendi alanlarinda bir yapi olusturmalarini ve bizim yapacagimiz her harekette, her etkinlikte özellikle deger katanlarin görüs ve önerileri dogrultusunda hareket etmemiz gerektigini söyledi.

Bu çerçevede bu çalismalar gerçeklestirildi.

Arkadaslarimiz yogunlasti, bu kentin çok önemli degerleri var. Suna emin olun; TADEKA ve MEDEKA’dan gelen her öneri Baskanimiz Vahap Seçer tarafindan önemseniyor ve ilgili birimlere gereginin yapilmasi için aktariliyor” dedi.



“İçel’deki bu yapinin Türkiye’de örnek olmasini çok arzu ediyoruz”

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Koordinatörü Özdülger de “İçel’deki bu yapinin Türkiye’de örnek olmasini çok arzu ediyoruz. Bir sanatçi olarak da sizlerle bir arada olmanin ayri bir mutlulugunu yasiyorum. İçel Büyüksehir Belediyesi, sanatsal anlamda hep su motto ile yola çikiyor aslinda; sehirde kültür ve sanatin her yerde konusulmasi, uygulanmasi ve yasanilir olmasini istiyoruz. Bu noktada elimizden gelen ne varsa yapmak istiyoruz” diye konustu.



“Burada olmaktan çok mutluyum”

D5 Sanat Ortami kurucusu ve İçel Sanat Kampinin olusmasi için çaba sarf eden isimlerden Veli Mert ise MEDEKA’da yer almaktan mutluluk duydugunu söyleyerek, “İçel’de sanatçilar ayri ayri, kopuk kopuk yasiyorlardi. Onlarin hepsinin ayri vizyonu var. Dolayisiyla Büyüksehir Belediyesi bu kente bir stratejik plan çerçevesinde bir perspektif olusturmustu. Biz 45 sanatçi ailelerimizle beraber yatili olarak buraya geldik. Aslinda hayal ettigimiz seyin nasil gerçek oldugunu biz yasadik. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Vahap Seçer’e tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Bütün sanat disiplinlerinin bir araya geldigi kurul oldu bu”

Kurul çalismalarina destek veren ünlü ressam Ahmet Yesil, “MEDEKA kuruldugunda çok heyecanlanmistik, çünkü çok önemli; sanat ve kültür yasami açisindan boslugu dolduracak. Ayni zamanda bir bütünlügü de saglayacak. Bütün sanat disiplinlerinin bir araya geldigi, her sanat disiplininin kendi içinde bir komitesinin oldugu bir kurul oldu bu. Su an burada yasadigimiz durumun nasil bir ivme ve heyecan katacagini, sanatsal ve kültürel alanda İçel sanat ve kültür yasamina neler katacagini yasamis olduk. Bunu da burada yasayarak görmem beni çok mutlu etti” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile