Mersin Sehir Tiyatrosu, Yeni Oyunu 'Kamyon'un Prömiyerini Yapti

Mersin Sehir Tiyatrosu, Yeni Oyunu 'Kamyon'un Prömiyerini Yapti

İçel Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nun 2022-2023 sezonundaki yeni oyunlarindan biri olan ‘Kamyon’, Mezitli Kültür Merkezi’nde yapilan prömiyerde seyirciyle bulustu.

Kamyonlari bozulunca issiz bir yolda kalan 4 kisi ve bekledikleri tamircinin üzerine kurulan oyun, toplumun belirli kesimlerinin çalisma sartlarini ve zorlu hayat mücadelesini konu ediyor. Seyircilerin yogun ilgi gösterdigi oyunun biletleri günler öncesinden tükenirken, izlemeye gelen tiyatroseverler oyuna, oyuncularin performansi ile sahne ve dekor tasarimina tam not verdi. Memet Baydur’un yazdigi ‘Kamyon’ isimli eser, Necati Kutlu’nun yönetmenliginde sahnelendi. Tamer Çelik’in Dramaturg olarak üstlendigi oyunun dekor kostüm tasarimini Alev Tol, isik tasarimini Salim Yücel, müziklerini de Ömür Çil ve Emrah Oguz yapti.

İçel Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hülya Savas oyun hakkinda bilgi vererek, “Memet Baydur, Türk tiyatrosunun çok önemli yazarlarindan biridir. O’nun çok sevilen ve çok tercih edilen bir oyunu olan Kamyon’u sahneledik. Gayet güzel bir çalisma oldu. Seyircimiz de oyunu çok sevdi” dedi.

Pandemi ve yasanan depremler dolayisiyla zorlu bir süreçten geçildigini belirten Savas, bu sürecin atlatilmasina sanatla destek olmak istediklerini belirterek, “Halkimizla tiyatroda bulusarak, üzüntülerimizi hafifletecek, mutluluklarimizi da çogaltacagiz” diye konustu.

İçellileri tiyatro oyunlarini izlemeye davet eden Savas, oyunun toplumda karsiligi olan karakterlerden olustugunu vurgulayarak, "Seyircilerimizin sahnede gördükleri her karakter, aslinda toplumun içinde karsiligi olan karakterler. Seyircimiz oyunlarimizda bazen belki kendini bulacak, belki bir tanidigini bulacak, belki de oyunu Türkiye’nin su anki haline benzetecek” ifadelerini kullandi.

Oyunu izlemeye gelen tiyatroseverlerden Aydan Yalçin da, “Ben oyunu çok merak ediyordum, çok güzel buldum. Çok insani, çok sosyal, kiymetli ve güzel konulara deginildi. Oyuncular çok basariliydi. Bence koreografi ve her sey bir bütünlük içinde çok güzeldi. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Hepimiz için güzel bir aksamdi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile