Mersin Turizm Fuari Basladi

Mersin Turizm Fuari Basladi

İçel Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi tarafindan düzenlenen ’İçel Turizm Fuari’ basladi.

Rektör Prof. Dr. Erol Yasar, MEÜ yerleskesindeki Akdeniz Kültür Merkezi’nde İçel Turizm Mezunlari Dernegi (METIOD) is birliginde düzenlenen fuarin açilisinda, İçel’in dogal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirasi ile genis bir turizm potansiyeline sahip oldugunu söyledi.

Sehrin tarih ve kültür meraklilarini cezbettigini ifade eden Yasar, İçel’in kiyi turizmi için ideal bir destinasyon oldugunu belirtti.

Toros Daglari’nin doga sporlari ve eko turizm için ideal alanlar sunduguna isaret eden Yasar, söyle konustu:

"İçel’in verimli arazileri tarim turizminde cazip bir zemin olusturmaktadir. Zengin yöresel yiyecek ve içecek çesitliligini mutfak kültüründe barindiran İçel yöresi, geçmisten günümüze kadar bölge ve ülke mutfak kültürüne degerli katkilar vermektedir. Tüm bu özellikler İçel’in turizm açisindan önemli bir cazibe merkezi olmasini saglamaktadir. İçel, genis turizm potansiyeline ragmen henüz yeterince rekabetçi bir konumda degildir. Ancak bu durumun degismesi için heyecan verici gelismeler yasaniyor. Toros Daglari’ni asan tünellerin tamamlanmasi, yeni turizm bölgelerinin ilan edilmesi ve yakin gelecekte İçel’in uluslararasi hava limanlarina baglanacak olmasi, bölgedeki turizm faaliyetlerini daha çekici hale getirmektedir. Bu gelismeler, İçel’in turizmde daha rekabetçi bir konuma ulasmasini saglayacaktir."

Gelismenin sürdürülebilir olmasi için turizmin planlanmasinin hayati önem arz ettigini vurgulayan Yasar, "Sadece kisa vadeli kazanimlarin degil, uzun vadeli çevresel, kültürel ve ekonomik etkilerin de göz önünde bulundurulmasi gerekmektedir. Bu etkileri göz önünde bulundurarak düzenlenen İçel Turizm Fuari, sektördeki profesyoneller ile akademik bakis açisini bulusturmasi açisindan son derece degerlidir. Bu tür etkinliklerin, sehrimizin turizm potansiyelini daha genis kitlelere tanitacagina gönülden inaniyorum" dedi.

Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Atasoy’un da konusma yaptigi açilisin ardindan stantlar gezildi, çesitli gösteriler yapildi. Etkinlik kapsaminda ayrica Olgunlasma Enstitüleri defilesi gerçeklestirildi.

Defileyi izleyen Vali Ali Hamza Pehlivan’in esi Yildiz Pehlivan, stantlari gezerek bilgi aldi.

Turizm acentelerinin de stant kurdugu fuar, 19 Nisan’a kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile