Mersin Üniversitesi'ndeki Olaylar

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Suha Aydın, dün yaşanan olaylarda, öğrencisini dövdüğü yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Medyaya yansıyan bazı haberlerin tek taraflı söyleminin iddia ettiği gibi hiçbir şekilde öğrencilerime şiddet uygulamadım

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Suha Aydın, dün yaşanan olaylarda, öğrencisini dövdüğü yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Medyaya yansıyan bazı haberlerin tek taraflı söyleminin iddia ettiği gibi hiçbir şekilde öğrencilerime şiddet uygulamadım. 4 yıllık yönetimim boyunca, aileleri tarafından bize emanet edilen öğrencilerimin, üniversite yaşamı içinde güvenli bir şekilde eğitimlerini tamamlamaları için uğraş verdim, başarılı da oldum" dedi.
MEÜ Rektörü Suha Aydın, dün MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nde bir öğrencinin bıçaklanmasıyla başlayan ve MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam eden olaylarla ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenledi. Rektörlük binasındaki toplantıda, gazetecilerden soru kabul etmeyen Aydın, üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasında daha önce yaşanan gerginliği takiben gerçekleşen darp ve yaralama olayının ardından, medyaya yansıyan bazı haberlerin tek taraflı olduğunu ileri sürdü. İddia edildiği gibi
hiçbir şekilde öğrencilerine şiddet uygulamadığını söyleyen Suha Aydın, "4 yıllık yönetimim boyunca, aileleri tarafından bize emanet edilen öğrencilerimin, üniversite yaşamı içinde güvenli bir şekilde eğitimlerini tamamlamaları için uğraş verdim, başarılı da oldum. Her şeyden önce kendi bireysel yaşamında da şiddete karşı olan, insanların canlarını emanet ettikleri saygın bir hekimim. Hangi görüşten olursa olsun, her öğrenciyi sevgiyle kucakladığım bir üniversite ortamında, art niyetli kişilerin iddia
ettiği gibi hiçbir şekilde, hiçbir mekanda öğrencilerime şiddete yönelik davranışım olmamıştır. Takdir edileceği üzere bir rektörün kendi öğrencileriyle böyle bir diyaloga girmesi söz konusu bile olamaz" ifadelerini kullandı.
İsminin şiddet kavramıyla yan yana getirilerek olayın asıl mağdurlarının göz ardı edildiğini savunan Aydın, "Olayın medyanın dikkatini çekmeyen iki mağduru da şu an üniversite hastanemizin yoğun bakım servisinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü 1. sınıf öğrencisi Derya Kaya ve Gizem Arıcı'dır. Karşıt görüşteki öğrenciler, diğer görüşten öğrencimizi darp edip, bıçakladıktan sonra araçla hızla kaçmaya çalışırken kaldırımda bekleyen kız
öğrencilerimize çarpıp yaralanmalarına sebep vermiştir. Kız öğrencilerimizin durumları ciddiyetini korumaktadır. 19 yaşındaki öğrencimiz Derya Kaya, çarpmanın etkisiyle kafa travması geçirmiştir ve buna bağlı olarak komadadır. Diğer kız öğrencimiz 18 yaşındaki Gizem Arıcı ise travmaya bağlı olarak yaralanmış, leğen kemiğinde birden fazla kırık meydana gelmiştir. Kırıklardan dolayı ameliyat geçiren öğrencimiz de yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır" diye konuştu.
Başta MEÜ öğrencileri olmak üzere, hangi siyasal görüşten olursa olsun tüm öğrencileri sağduyulu olmaya davet eden Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:
"Mersin Üniversitesi olarak biz de emniyet güçleri ve yasalar da olayın mağdurlarının yanındayız ve gereğini yapmaktayız. Her şey kontrol altında, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Oysa ki karşıt görüşteki öğrenciler arasında geçen hafta Cuma günü bir gerginlik yaşanmıştı ve sorunu çözmek için yanlarına gittiğimizde de bize birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını beyan ederek dağılmışlardı. Şiddet üniversite öğrencileri için hiçbir zaman çözüm olmamalı. Biz bilim insanlarının tüm çabaları bu yöndedir.
Ancak sevgi, hoşgörü ve sağduyu ile sorunlarımızı çözebiliriz. Dualarımız yoğun bakımdaki kız öğrencilerimizin, en kısa sürede sağlıklarına kavuşup, eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri için. Bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesiyiz; öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında eğitim alması hiçbir şekilde engellenemez."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile