Mersin Üniversitesi Rektörü Aydın: Öğrencilere şiddet uygulamadım

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, hastaneye gelen öğrencilere şiddet uyguladığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, hastaneye gelen öğrencilere şiddet uyguladığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Aydın, yaralı öğrenciyi hastanede kontrol ederken asıl kendisinin üzerine gelindiğini kaydetti.

Mersin Üniversitesi'nde dün bir öğrencinin bıçaklanması ve sonrasında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle Rektör Prof. Dr. Süha Aydın basın açıklaması yaptı. Gazetecilerin soru sormasına izin verilmediği açıklamada Aydın yazılı açıklamasını okuduktan sonra salondan ayrıldı.

Üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasında daha önce yaşanan gerginliği takiben gerçekleşen darp ve yaralama olayının ardından medyaya yansıyan bazı haberlerin tek taraflı olduğunu iddia eden Prof. Dr. Aydın, iddia edildiği gibi kesinlikle öğrencilerine şiddet uygulamasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Ailelerinin kendilerine emanet ettiği öğrencilerinin eğitimlerini tamamlamaları için uğraş verdiğini ifade eden Aydın, "Her şeyden önce kendi bireysel yaşamında da şiddete karşı olan, insanların canlarını emanet ettikleri saygın bir hekimim. Hangi görüşten olursa olsun, her öğrenciyi sevgiyle kucakladığım bir üniversite ortamında, art niyetli kişilerin iddia ettiği gibi hiçbir şekilde, hiçbir mekânda öğrencilerime şiddete yönelik davranışım olmamıştır. Takdir edileceği üzere bir rektörün kendi öğrencileriyle böyle bir diyaloga girmesi söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

İsmimin şiddet kavramıyla yan yana getirilmek istenildiği yanlış haberlerin içerikleriyle olayın asıl mağdurlarını atladığını öne süren Aydın şöyle devam etti: "Olayın medyanın dikkatini çekmeyen iki mağduru şu an üniversite hastanemizin yoğun bakım servisinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü birinci sınıf öğrencisi Derya Kaya ve Gizem Arıcı'dır. Karşıt görüşteki öğrenciler, diğer görüşten öğrencimizi darp edip, bıçakladıktan sonra araçla hızla kaçmaya çalışırken kaldırımda bekleyen kız öğrencilerimize çarpıp yaralanmalarına sebep vermiştir. Kız öğrencilerimizin durumları ciddiyetini korumaktadır ."

Hastanede yaralı öğrenciyi kontrol ederken iddiaların aksine asıl kendisinin üzerine yüründüğünü söyleyen Aydın, "İddia edilenlerin tersine öğrencinin arkadaşları darp etmek için benim üzerime yürüdü. Hastane güvenlik görevlilerinin öğrencilere yönelik herhangi bir müdahalesi de olmadı. Acil servisteki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler de bir grup öğrencinin kargaşa çıkardığını, hastane güvenlik görevlileriyle arbede yaşandığını göstermektedir. İddiaların tamamı asılsız ve gerçek dışıdır" ifadesini kullandı.

Aydın, tüm öğrencileri sağduyulu olmaya çağırdı.

Öte yandan, MEÜ'de dün meydana gelen olayda bir öğrenci bıçaklanmış, şüpheli öğrenci arkadaşları ile araçla kaçarken 2 öğrenciye çarparak yaralanmasına neden olmuştu. Bıçakla yaralanan öğrencinin arkadaşları ise tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Rektör Prof. Dr. Aydın'ın kendilerini tokatladığını öne sürmüştü. Arbedeye neden olan öğrenciler polis tarafından uzaklaştırılmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile