Mersin Valisi Pehlivan Açiklamasi 'Ilimiz Ayni Zamanda Bir Spor Kentidir'

Mersin Valisi Pehlivan Açiklamasi 'Ilimiz Ayni Zamanda Bir Spor Kentidir'

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atis Poligonu’nda düzenlenen Atesli Silahlar Türkiye Sampiyonasi ve Para Aticilik Tüm Dallar Türkiye Sampiyonasi ödül törenine katildi.

Vali Pehlivan, içerisinde bulunduklari tesisin Türkiye’de bir numara, Avrupa’da da sayili tesisler arasinda yer aldigini belirtti.

Tesisin 2013 yilinda Akdeniz Oyunlari vesilesiyle yapildigini ve bugüne kadar da birçok etkinlige ev sahipligi yaptigini ifade eden Pehlivan, "Bundan sonra da hem ulusal, hem de uluslararasi çok daha fazla etkinlige ev sahipligi yapmak istiyoruz" dedi.

İçel’in, Akdeniz Bölgesi’nde gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse sporun yani sira birçok alanda yürütülen faaliyetlerle yildizinin giderek daha da parladigini vurgulayan Pehlivan, söyle konustu:

"Her alanda pek çok girisim ve yatirimin oldugu ilimizde gerçeklestirilen faaliyetlerin sayisi giderek artmaktadir. Bir yani tarim, bir yani sanayi, bir yani lojistik ve ticaret, bir yani turizm olan ilimiz ayni zamanda bir spor kentidir. Çünkü altyapimiz güçlü. Özellikle Akdeniz Oyunlari, tesislerimizin yenilenmesine ve yeni tesislerin yapilmasina vesile olmustur. Cumhurbaskanimizin ’sporu tabana yayiyoruz’ anlayisi dogrultusunda Gençlik ve Spor Bakanligimiz adimlarini atiyor. 81 vilayette bütün ilçelerde spor tesisleri yapiliyor. Altyapi giderek güçleniyor. Ilimiz de bu alandaki yatirimlardan ziyadesiyle faydalaniyor."

Sampiyonaya katilan sporcularla gurur duydugunu dile getiren Pehlivan, "Burada bulunmaniz bizler için onur vesilesidir. Sizleri burada agirlamaktan dolayi memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz. Yarismalara katilan bütün sporculari, antrenörlerimizi ve dereceye giren sporcularimizi ayri ayri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Gürsel Çolakoglu’nun da konusma yaptigi törende, Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atesli Silahlar Türkiye Sampiyonasi ve Para Aticilik Tüm Dallar Türkiye Sampiyonasi’nda dereceye giren sporcu ve takimlara ödül ve kupalarini takdim etti.

Programin ardindan Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, 6 Subat’ta yasanan depremlerde tesislerinin zarar görmesi nedeniyle maçlarini İçel Sehir Stadyumu’nda oynayan Atakas Hatayspor’un antrenmanlarini yaptigi tesislerde de incelemede bulundu.

Vali Pehlivan’a, Erdemli Kaymakami Aydin Tetikoglu ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir de eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile