Mersinli Sanayicilere Çeçenistan'dan Yatırım Daveti

Mersinli Sanayicilere Çeçenistan'dan Yatırım Daveti

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, İçelli sanayicileri ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.


Khakimov, beraberindeki heyet ile birlikte İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Beraberinde Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Ulusal Politika ve Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Şaid Djamaldaev, Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı İsa Bisaev, Küçük ve Orta Ölçekli Girişimcilik Komitesi Başkanı Şaarani Şuaipov, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurbek Adaev, Turizm Komitesi Bakan Yardımcısı İsmail Shovkhalov ile birlikte MTOSB'yi ziyaret eden Khakimov, bölgede bulunan sanayicileri Çeçenistan'a yatırım yapmaya davet etti. Khakimov, kendisinin Türkiye'de okuduğunu ve ilk kez 20 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Bir yıl önce Başbakan Yardımcılığı görevine getirildim. Türkiye'yi biliyorum ve insanlarınızı tanıyorum. Bundan dolayı da ilk ziyaretime Türkiye'den başlamak istedim. Türkiye'yi bizler kardeş ülke olarak görüyoruz. Burada hem sizlerle görüşmek, tanışmak hem de ülkemize davet etmek için bulunuyoruz. Yatırımlarınızı ülkemize yapmanız durumunda devlet olarak sanayicilerinize büyük kolaylıklar tanımaya hazırız. Bizler Türk sanayicisinin tecrübesine, bilgi ve birikimine güveniyoruz. Son 10 yılda büyük işler başardınız. Bizler, sizin Çeçenistan'ı yakından görmenizi ve yatırıma ne kadar aç bir ülke olduğunu anlamanızı istiyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye'den bir çok yatırımcıyı ülkemize çekebileceğiz" dedi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, 14 farklı sektörde yüzlerce ürün üreten ve özellikle ulaşım anlamında bölgede farklı bir konumda bulunan MTOSB'nin, her geçen gün giderek büyüyen bir aile olduğunu söyledi.

Şu anda MTOSB olarak 3. bölge ile ilgili çalışma yürüttüklerini ifade eden Tekli, "Özellikle limandan dolayı MTOSB, bölgemizde cazibe merkezi haline gelmiş bir organize sanayi bölgesidir. En çok önem verdiğimiz konulardan birisi eğitim. Şu anda Türkiye'ye örnek olacak bir Teknik ve Meslek Lisemiz var. Okulumuzda 425 öğrencimiz eğitim alıyor. Biz buradaki öğrencilerimizi en iyi şekilde eğiterek kalifiye birer eleman olmalarını arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin fabrikalarımızda pratik eğitim almalarını sağlıyor, iş hayatına hazırlıyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile