Merzifon'da 'Mevlid-I Nebi Haftasi' Etkinlikleri

Türkiye Diyanet ve Vakif Görevlileri Sendikasi (Diyanet-Sen) Merzifon Temsilciligi tarafindan Mevlid-i Nebi Haftasi etkinlikleri kapsaminda istisare toplantisi düzenlendi.

Bahçelievler Kültür Sarayi’ndaki etkinlik, Kur'an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Ali Güldemir, burada yaptigi konusmada, diyanet ve vakif çalisanlarinin mali, sosyal, özlük haklarini korumak ve gelistirmek amaciyla çiktiklari yolculukta her geçen gün güçlenerek büyüdüklerini söyledi.

Din görevlilerinin gelecegine katki saglamak amaciyla çalistiklarini aktaran Güldemir, "Inançlarimizin, davamizin ve camiamizin sesi olmaya devam edecegiz. Mücadelemiz, hiç ara vermeden, ayni hizla devam edecek. Ideallerimiz dogrultusunda, inandigimiz dogrulari dile getirmeye, din görevlilerinin ve çalisanlarimizin gelecegine katki saglamaya devam edecegiz." diye konustu.

Merzifon'da din görevlileriyle bir arada gelmekten onur ve gurur duydugunu dile getiren Güldemir, "Din görevlileri hayatin her alaninda, dogumdan ölüme toplumla, insanlarimizla iç içe bir meslek icra ediyor. Biz bu görevin sorumlulugunun farkindayiz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Sendika olarak din görevlilerine ve vakif çalisanlarina hizmet etmenin onurunu yasiyor daha iyi sartlarda çalisabilmeleri için elimizden geleni yapiyoruz. Böyle güzel bir programi düzenleyen Diyanet-Sen Merzifon Temsilciligine tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Diyanet-Sen Merzifon Temsilcisi Hüseyin Kayikci ise, camilerin anlam ve degerinin daha da artirilmasinda din görevlilerinin katkilarinin tartisilamayacagini belirterek, "Islam'in insasi din görevlilerinden bagimsiz olamayacagi gibi din görevlilerinin anlam kattigi camiler onlar olmadan mahcup ve dilsiz kalacaktir." diye konustu.

Etkinlige, Merzifon Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Yozgat, Merzifon Ilçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, Memur-Sen ve Saglik-Sen Amasya Sube Baskani Recep Eliaçik, Diyanet-Sen Amasya Sube Baskani Mehmet Topal, din görevlileri ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile