Merzifon'da 'Nerede Kalmistik' Egitim Seferberligi Projesi Kapsaminda Sergi Açildi

Amasya’nin Merzifon ilçesinde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in himayesinde baslatilan "Nerede Kalmistik" Egitim Seferberligi Projesi kapsaminda sergi açildi.

Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda açilan sergide, geçmisi bir asri bulan Merzifon dokumasi ürünleri yer aldi.

Sergiyi ziyaret eden Merzifon Kaymakami Ali Güldogan, kadinlari her alanda gördüklerini ve bundan mutlu olduklarini belirterek, serginin açilmasinda emegi geçen usta ögretici ve kursiyerlere tesekkür etti.

Merzifon Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Yozgat ise, "Nerede Kalmistik" Egitim Seferberligi projesi kapsaminda tanitim sergisi açilarak, hem proje hem de Halk Egitimi Merkezi çalismalarina iliskin bilgilendirmede bulunuldugunu söyledi.

Söz konusu proje ile öncelikli olarak egitim hayatini tamamlayamamis kiz çocuklari ve kadinlarin, yarim kalan egitimlerine devam etmesinin amaçlandigini dile getiren Yozgat, “Projede kadinlarin çalisma hayatinda yer almasi, toplumun diger alanlarinda da daha üretken olmalarinin yolunu açarak, ekonomik açidan güçlenmelerini ve buna bagli olarak da aile içindeki konumlarinin da güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu amaçla açilan serginin hayirli olmasini diliyorum." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile