Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinlikler düzenleyerek ramazan ayını birlik ve kardeşlik içinde geçirmeye çalıştıklarını belirtti.
Belediyenin Osmanlı dönemini andıran minyatür evleriyle ramazana ayrı bir renk kattığını anlatan Kargı, "Etkinliklerimiz dolu dolu geçiyor. Bir gün Kur'an-ı Kerim tilaveti oluyor, diğer gün ilahiler okunuyor. Hacivat Karagöz oyunu, yarışmalar ve komşu ülkelerden gelen halk danslarının gösterileri ilgi görüyor. Merzifon halkına güzel bir ramazan yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Kargı, mahalle iftarlarının da devam ettiğini, uzun zamandır birbirlerini görmeyen kişilerin bu etkinlikler vasıtasıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.
Merzifon'da Ramazan Akşamları
Merzifon'da teravih namazının ardından düzenlenen ramazan eğlencelerine vatandaşlar ilgi gösteriyor.



















