Meserretçioglu Açiklamasi 'Kültürel Sanat Mirasimizi Dünyaya Tasiyabiliriz'

Meserretçioglu Açiklamasi 'Kültürel Sanat Mirasimizi Dünyaya Tasiyabiliriz'

Bu yil 26’incisi düzenlenen Istanbul Tiyatro Festivali’ne katilan Meserretçioglu Yatirim Grubu Yönetim Kurulu Baskanligi Murathan Meserretçioglu, "Binlerce yillik kültürel mirasimizi birlestirebilirsek sahip oldugumuz o güçlü sanat kültürünü dünyaya tasiyabiliriz” dedi.

Yaklasik bir ay boyunca sürecek olan 26. Istanbul Tiyatro Festivali açilis oyunu sanatseverlerin ve Istanbullularin ilgisiyle karsilandi.

Maximum UNIQ Hall’da sahnelenen Kibarlik Budalasi Remix oyunuyla basladi.

Kapali gise oynayan oyuna sanatseverlerin ilgisi büyüktü. Cemiyetin ünlü simalarinin da bulundugu açilis oyunu prömiyerinde Koç Ailesi ile akraba olan Meserretçioglu Ailesi üyelerinden isimler de yer aldi.

Yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay’in ilk tiyatro oyunu olarak sergilenen Kibarlik Budalasi Remix, izleyenler tarafindan büyük ölçüde olumlu not aldi.

Oyun çikisinda sorulari cevaplayan Isadami Murathan Meserretçioglu, bu yilki sanat organizasyonlarinin önemine dikkat çekerek, “Istanbul’un dünyanin önde gelen sanat merkezlerinden biri olmasi yolunda önemli çalismalara ve girisimlere taniklik ediyoruz. Bu yil 26.si düzenlenen Istanbul Tiyatro Festivali’nde bu hissiyati aliyorsunuz. Ilgi çok güzel ve aldigim duyumlar devaminin da bu sekilde olacagi yönünde. Eger bu destek bu sekilde devam eder ve Istanbullularin sanata olan bakis açisini ve yakinligini ortaya çikartabilir ve binlerce yillik kültürel mirasimizi da bununla birlestirebilirsek sahip oldugumuz o güçlü sanat kültürünü dünyaya tasiyabiliriz” dedi.

Oyuna iliskin görüslerinin sorulmasi üzerine Burcu Meserretçioglu ise “Günümüze uyarlanmis çok güzel bir oyun izledik. Oyunda içerige ve verilmek istenen mesaja yönelik her geçen dakika anlam seviyesi yükseldi ve keyifli hale geldi. Finalde herkes mesaji aldi. Emegi geçenleri tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile