MESİAD Başkan Adayı İpek, Projelerini Açıkladı

MESİAD Başkan Adayı İpek, Projelerini Açıkladı

İçel Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, herkesin övünç duyacağı bir MESİAD yönetimi için yola çıktıklarını belirterek, "Ben sen değil, biz olacağız. Hep beraber, hep birlikte, her türlü kimliğimizle daha güçlü İçel, daha güçlü MESİAD diyeceğiz" dedi.

MESİAD’ın hafta sonu yapılacak olan genel kurulunda başkan adaylığını açıklayan İpek, düzenlediği toplantıda projelerini anlattı. Yeni dönemde yenilenen bir MESİAD hedeflediklerini kaydeden İpek, "Küskünlerin de aramıza dönmesi sağlayacağız. Herkesin övünç duyacağı MESİAD yönetimi ve kurulları geliyor. Ben sen değil, biz olacağız. Hep beraber, hep birlikte, her türlü kimliğimizle daha güçlü İçel ve daha güçlü MESİAD diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İçel ve bölgesi için yeni projeler ve yeni fikirler üreteceklerini ifade eden İpek, "Mevlana’nın dediği gibi, ’Dün dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’ Biz de yeni şeyler söyleyeceğiz. Toplumun bütün STK ve lokomotifleri ile kavga eden değil, uzlaşı ve anlayış ile barış ve kardeşlik içinde MESİAD’ı yöneteceğiz. Derneğimiz, İçel’in gönüllü en büyük sermaye ve istihdam sağlayan bir fikir kuruluşudur. Çok konuşan değil az ama öz konuşan, projelere yön veren ve yönlendiren öncü STK olarak anılacağız" diye konuştu.

İpek, göreve gelmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projelerden bazılarını ise şöyle sıraladı; "İçel’de yerli otomobil fabrikası ve yan sanayinin oluşması için kamuoyu oluşturmak ve kent dinamiklerini harekete geçirme projesi. İçel ve bölgemizde enerji kooperatifliğinin geliştirilmesi, kullanılmayan atıl durumdaki arazilerin kapasite artırımı ile GES projelerinin önünün açılması projesi. Çukurova Havaalanı etrafında uluslararası fuar merkezi oluşturulması ve Tarsus turizm bölgesinin hareketlilik kazanmasına dayalı çalışmalar projesi. Sanayi Endüstri 4.0 üretimde makine ve robotların kullanıma başlamasıdır. Bu kapsamda geliştirilen üretim sistemlerinin sanayicilerimize tanıtılması ve üretimde verimliliğin artırılması konusunun işlenmesi, bu konuda uluslararası fuarlara katılım sağlanması projesi. Sanayi, lojistik, tarım ve turizm projelerinin önündeki engellerin aşılması için İçel Valiliğimiz, İçel Büyükşehir Belediyesi, MTSO, MTOSB, İçel Üniversitesi, İçel Ticaret Borsası, ve İçel Ekonomi Platformu ile ilişkilerimizin daha fazla güçlendirilmesi. İçel’in üniversiteler, eğitim üssü ve kongre merkezi olması için gerekli çalışmaların yapılması projesi. İçel’de kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik çalışmalar, yine İçel’de kent meydanı oluşması için gerekli çalışmaların yapılması. Üyeler arası birlik beraberlik açısından iş birliğinin artırılması, ticaretin geliştirilmesine yönelik projelerin yapılması. Yerinde iskan, yerinde istihdam projesi kapsamında tarım yapılan alanlarda katma değeri yüksek endemik bitki yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi çalışmaları."

Bunun yanında önceki projelerin de takipçisi olacaklarını vurgulayan İpek, "İçel ve bölgelerimize katkı sağlayarak her türlü projeleri ve yatırımları destekleyeceğiz. Biz İçel ve bölgemizi düşünüyoruz. Kent birlikteliğini ve kent lobisinin oluşturulmasını çok ama çok önemsiyoruz. Kuruluşunu 30. yılına taşıyacak olan seçimli genel kurula giderken, bize yakışır düzeyli bir seçim çalışması ve bütün üyelerimizin katılımını sağlayacak bir yönetim ve kurulları oluşturuyoruz. Bu yönetim ve kurullarımız kendi sektörlerinde başarılı olmuş iş insanlarından oluşmaktadır" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile