Mesir Için Manisa'ya Gelen Yabanci Misafirler Yemekte Agirlandi

Mesir Için Manisa'ya Gelen Yabanci Misafirler Yemekte Agirlandi

Manisa’nin köklü festivali Uluslararasi Manisa Mesir Macunu kapsaminda sehre gelen yabanci konuklar ve kardes belediyelerin temsilcileri Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’in ev sahipliginde agirlandi. Konuk delegasyonla hediye degisim töreni de gerçeklestirilen programda konusan Baskan Zeyrek, “Ümit ediyorum ki, gelecek yillarda daha büyük coskuyla yine bir arada oluruz” dedi.

Bu yil 484’üncü kez düzenlenen ve UNESCO’nun Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Listesi’nde yer alan Uluslararasi Manisa Mesir Macunu Festivali kapsaminda sehre gelen yabanci konuklar ve kardes belediyelerin temsilcileri Büyüksehir Belediyesi’nde agirlandi. Konuk delegasyonla hediye degisim töreni de gerçeklestirilen programa Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek ve esi Nurcan Zeyrek, Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, Manisa’yi Mesir’i Tanitma ve Turizm Dernegi Baskani Ufuk Tanik katildi.

Programda ilk olarak Manisa’yi Mesir’i Tanitma ve Turizm Dernegi Baskani Ufuk Tanik söz aldi. Dernek Baskani Ufuk Tanik, “Manisa’miza kattiginiz degerler ve emeklerinizden dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Manisa’nin kültürel ve tarihi degerlerinin en büyük örneklerinden”

Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay ise, “Mesir, Manisa’nin kültürel ve tarihi degerlerinin en büyük örneklerinden biridir. Ayni zamanda 17 ilçemizin kültürel birlikteligini saglayarak Manisa’nin tüm dünyaya tanitilmasina anahtar olacak ve Manisa halkinin refah topluma dönüsmesini saglayacak hazinemizdir” diye konustu.



“Festivalimize katilimlariniz bizleri mutlu etti”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek de, festival için Manisa’ya gelen tüm konuklara hos geldiniz diyerek konusmasina basladi.

Baskan Ferdi Zeyrek, “Sehrimizde 484 yildir süregelen bu güzel festivalimize katilimlarinizla bizleri mutlu ettiniz. Sali günü coskuyla baslattigimiz festivalimizin 5’inci günündeyiz. Yarin, Genel Baskanimiz Sayin Özgür Özel’in de katilimlariyla düzenlenecek kortej ve ardindan Sultan Camii minarelerinden yaklasik 7 ton sifali mesir macununun halka saçilmasiyla festivalimiz noktalanmis olacak. Siz saygideger konuklarimizin hem festivalimizden hem de sehrimizden memnun kalacaginiza; buradan memnuniyetle ayrilacaginiza yürekten inaniyorum. Bahari yasadigimiz bu günlerde Manisa’mizin sicagini ve Manisalilarin sicakligini yakindan görmüs oldunuz. Ümit ediyorum ki, gelecek yillarda da daha büyük coskuyla yine bir arada oluruz” dedi.



“Manisa Türkiye’nin önde gelen sehirlerinden bir tanesi”

Yaklasik 1,5 milyona sahip Manisa’nin, gelismis sanayisi, tarimsal zenginligi, dogal güzellikleri ve köklü tarihiyle Türkiye’nin önde gelen sehirlerinden bir tanesi oldugunu vurgulayan Baskan Ferdi Zeyrek, “Belediye Baskani olarak hizmet etmekten gurur duydugum sehrimizde, 484 yillik tarihi olan Uluslararasi Manisa Mesir Macunu Festivali gibi önemli bir kültür mirasini sürdürüyor olmaktan da ayrica onur duyuyorum. Bu güzel festivalle olusturdugumuz sevgi ve dostluk köprüsünün daha uzun soluklu ve daha saglam olmasi en büyük temennimdir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta baris, dünyada baris’ sözünün isiginda, hepimizin ortak paydasinin Dünya barisi olmasi gerektigine inaniyorum. Bizler, her seye ragmen iyiligi, güzelligi, barisi ve sevgiyi çogaltmak için çok çalismaliyiz” ifadelerini kullandi.

Konuk delegasyona hediyelere takdim edildi

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay ile Manisa’yi Mesir’i Tanitma ve Turizm Dernegi Baskani Ufuk Tanik, Manisa’nin simgelerinden olusan hediyeleri konuklara takdim etti. Festival için Manisa’ya gelen yabanci konuklar ve kardes belediyelerin temsilcileri de ülkeleri ve sehirlerini temsil eden hediyeleri takdim etti. Programin ardindan konuk delegasyon aksam yemeginde agirlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile