Mesire Alanında Piknik Yapmak İçin Randevu Alıyorlar

ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ - Mesire alanın az olduğu Şanlıurfa'da vatandaşlar, kente en yakın mesafedeki hipodrom bünyesindeki alanda piknik yapmak için randevu alıyor.

Sıcaklıklığın 40 dereceye yaklaştığı kentte, daha serin olduğu için özellikle tatil günlerinde park ve yeşil alanlar tercih ediliyor. Mesire alanın sınırlı sayıda olduğu Şanlıurfa'da, hipodrom bünyesindeki mesire alanı, halkın en çok rağbet gösterdiği mekanların başında geliyor.

Yaklaşık 17 bin metrekare alana sahip, bin ile bin 500 kişinin piknik yapabileceği kapasitedeki alan, vatandaşların yoğun ilgisini karşılayabilmek için randevu sistemiyle ücretsiz hizmet veriyor.

-"Ziyaretçilerin rahatı için"

Şanlıurfa Hipodromu Müdürü Mehmet Kazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hipodromun yarış sezonunun dışında vatandaşlara sosyal mekanlarıyla da hizmet verdiğini söyledi.

Yaz aylarında hipodrom bünyesindeki mesire alanını halkın piknik yapması için kullanıma sunduklarını ifade eden Kazoğlu, şunları kaydetti:

"Mesire alanımız haftada 3 gün Şanlıurfalılara piknik amacıyla açılıyor ve herhangi bir ücret alınmıyor. Çarşamba ve cumartesi günleri öğrenci gruplarımızı, pazar günü ise sadece aileleri parka alıyoruz. Kapasite fazlası kalabalığın oluşmaması ve gelen misafirlerimizin daha rahat hareket etmesi amacıyla randevu sistemini getirdik. Kapasitemiz dolana kadar randevular veriliyor, hipodrom santralini arayan halkımıza bir gün önceden görevlilerimiz yardımcı olmaya çalışıyor. Bu, Şanlıurfa'da piknik alanlarının az olması nedeniyle halkımıza müdürlük olarak yapmaya çalıştığımız bir hizmettir."

-"İlgi beklentinin üzerinde"

Kazoğlu, vatandaşların parkta hizmet almak için yoğun rağbet gösterdiğini vurgulayarak, park alanının açıldığı sabah saatlerinden itibaren kısa sürede kapasitesini doldurduğunu belirtti.

Parka aşırı talep olduğunu dile getiren Kazoğlu, "İlgi ve alaka beklentimizin de çok üzerinde.17 bin metrekarelik açık alanda yaklaşık bin 300 civarında kişiyi ağırlıyoruz. Her hafta dolu olarak burayı kapatıyoruz. Gelenler memnun ama taleplerini karşılayamadığımız vatandaşlarımızdan da zaman zaman sitem alabiliyoruz. Neden daha geniş yer ve daha fazla sayıda kişi alınamadığına yönelik eleştiriler alıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek, piknik yapacakları mekanlara yer garantisi bulunmasının rahatlığıyla gittiklerini anlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile