Mesken Tuttuklari Köye Bu Yil Da Geldiler

Mesken Tuttuklari Köye Bu Yil Da Geldiler

Sivas’in Hafik ilçesine bagli Göydün köyü, her yil oldugu gibi bu yil da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarinda ve arazide görüldü.



Sivas’in Hafik Ilçesine bagli Göydün köyü, baharin müjdeleyicisi olan leyleklerine kavustu. Her yil birçok leylegin geldigi köy, ‘Leylekli köy’ olarak da anilmaya baslandi. Bu yil hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle leylekler erkenden köye geldi. Her yil Nisan ayi içerisinde gelen leylekler, bu yil Mart ayi içerisinde geldi. Köy sakini olarak anilan kimi leylekler yuvalarinda görülürken kimileri ise arazide objektiflere yansidi.

Leylekler erken geldi

Leyleklerin gelisinin kendilerini mutlu ettigini belirten köy sakini Cemal Akalan, “Burasi sulak bir arazi oldugu için kus türleri çok geliyor. Leylekler de her sene bahar aylarinda geliyorlar. Bu sene kis biraz hafif geçtigi için bahar erken geldi, leylekler de o yüzden erken geldiler. Yillik 30-40 arasi leylek geliyor. Su anda 8-10 arasi leylek var, yeni yeni gelmeye basladilar” dedi.



Göydün köyüne gelen traktör tamircisi Halil Düzardiç ise, “Su an Hafik’e bagli Göydün köyündeyiz. Ben 27 senedir sanayideyim. Servis oldugumuz için köy köy gezeriz. Buraya da her sene 20-30 sefer gelirim. Bu leylekler her sene buraya gelir. Yerlerini buraya belirlemisler bu arkadaslar. Sanirim arazi sartlarindan dolayi burayi benimsemisler. Göydün köyü leylekli köy oldu” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile