Meski’den İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Meski’den İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Daire Başkanlarına, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında, 'Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Yönetmenliği' konulu hizmet içi eğitimi verdi.


MESKİ Genel Müdürlüğü’nde yaşanabilecek olumsuzlukları en az seviyeye indirmek amacıyla işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında MESKİ Teknik Hizmetler Toplantı Salonu’nda gerçekleşen semineri, İş Güvenliği Uzmanı Hüseyin Altakhan’ın verdi. Seminerde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş kazalarının sebepleri, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması konusunda eğitim verildi.

Yönetici pozisyonundaki personelin donanımlı olmalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten İçel Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, “Bugün Daire Başkanlarımıza ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Yönetmenliği’ eğitim veriyoruz. Personelimizin çalışma saatleri içerisinde alınması gerekli tedbirleri öğrenmeleri ve kanuni hak ve yükümlülüklerimizin önemini özümsemeleri için bu eğitim programını düzenledik. İşin yapılması esnasında meydana gelebilecek iş kazalarına karşı yöneticilerimizin daha bilinçli olmalarını sağlamak için eğitimlere devam ediyoruz. Bizim için önce can güvenliğidir. Bu yüzden de personellerimizin sağlıklı ve güvenilir ortamda çalışması için elimizden gelen imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsam da personellerimize düzenli olarak ‘Çalışanların İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimleri Yönetmenliğini’ veriyor, bunu da uygulamalı olarak hayata geçiriyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile