MESKI'den Tarsus'a Yagmursuyu Pompa Istasyonu

MESKI'den Tarsus'a Yagmursuyu Pompa Istasyonu

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, Tarsus Ilçesi Sahin Mahallesi yagmursuyu pompa istasyonu yapim isini sürdürüyor.

MESKI Genel Müdürlügünün, Tarsus Ilçesi Sahin Mahallesi yagmursuyu pompa istasyonu yapim isinin tamamlandiginda Cumhuriyet ve Tekke Mahalleleri, sanayi sitesi içinde asiri yagislardan dolayi olusabilecek yagmursuyu bertaraf edilecegi bildirildi.

Bu sayede yasanabilecek su baskinlarinin önüne geçilecegi kaydedildi.

Tarsus Ilçesi Sahin Mahallesindeki mevcut 2 bin 200 milimetre çapindaki yagmursuyu hatti, Cumhuriyet ve Tekke Mahalleleri sanayi sitesi içi havzasi yagmursuyu desarjini sagliyordu. Kis aylarinda havzaya düsen asiri yagislardan dolayi Berdan Nehrinin debisi yükseliyor ve mevcut yagmursuyu hattinin akar kotunun, nehrin akar kotunun altinda kalmasi nedeniyle yagmursuyu bertaraf edilemiyordu. Söz konusu proje ile Berdan Nehrinin akar kotunun (debisinin) düsük oldugu zamanlarda cazibeli olarak menfezden, akar kotunun (debisinin) yüksek oldugu asiri yagislarda ise Berdan Nehrinin akar seviyesine terfi yapilarak yagmursuyu bertaraf edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile