Meski Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü‘nün Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Başkanlığını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, katip üyeliklerini Nuri Özdemir ve Salih Ertan Özel‘in yaptığı genel kurulda, MESKİ Genel Müdürlüğü‘nde görev yapmakta olan memurlar ve diğer kamu görevlilerinin, toplu sözleşme yapma konusunda genel müdüre yetki verilmesi konusu hakkında verilen önergenin gündeme alınması, üyelerin oyları ile kabul edildikten sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan denetçi raporu, genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi olan denetçi seçimi ile ilgili maddede yer alan Halil Canatan, Rafet Özer‘in asil üyeliğe, Emel Atay ve Şebnem Renkli‘nin yedek üyeliğe seçilmesi ilgili madde de oybirliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi olan faaliyet raporu da genel kurul üyelerinin oyları ile kabul edilirken, bir diğer gündem maddesi olan ‘2010 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri‘ üyelerinin oyları ile Plan ve Bütçe Komisyonu‘na havale edildi.

Gündemin yedinci maddesi olan MESKİ ile Yüksel Elektrik Toptan Satış A.Ş. arasında, elektrik enerjisi maliyetlerinde düşüş ve kurumun sahip olduğu tüketim tesislerinde aktif elektrik enerjisinde fayda sağlamak için imzalanan sözleşmeye istinaden Türkiye Vakıflar Bankası Mersin Metropol Şubesinden teminat mektubu alınması ile ilgili madde de genel kurul üyelerinin oyları ile kabul edildi. Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin, toplu sözleşme yapma konusunda genel müdüre yetki verilmesi konusu hakkında verilen önerge, genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantı, gündemin son maddesi olan dilek ve temineler bölümü ile sona ererken, Plan ve Bütçe Komisyonu‘na havale edilen ‘2010 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvellerinin‘ görüşülmesi için 25 Mayıs 2011 tarihinde yeniden toplanılmasına karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile