MESKI, 'Merkezi Bütçe Ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi'ni Hayata Geçirdi

MESKI, 'Merkezi Bütçe Ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi'ni Hayata Geçirdi

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, ’Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.

Fiziksel sartlari ve görüntüleri tamamen yenilenerek bütün iç alanlari endüstriyel raf sistemleri ile donatilan, yeni stok yönetiminin kullanildigi, son teknolojik sisteme sahip bilgisayar programlari ile sistematik bir sekilde yürütülen ve tüm ürünlerin barkodlu hale getirildigi 21 adet lojistik merkezi, MESKI bünyesinde hizmet vermeye basladi.

Ayni zamanda MESKI, Türkiye genelinde bu yeni sisteme tam anlamiyla geçen 2. su ve kanalizasyon idaresi oldu.

Merkezi stok yönetimi süreci

Merkezi stok yönetimi sürecinde MESKI Genel Müdürlügü’ne bagli tüm birimlerin mal alim talepleri tek bir noktada toplanarak, stok yönetim süreci içerisinde degerlendiriliyor. Talepler mevcutsa stoklardan karsilanirken, mevcut degilse tedarik ediliyor. Ambar Sube Müdürlügü tarafindan toplu ve planli bir sekilde yapilan malzeme alimlari sayesinde, daha az maliyetle daha fazla envanter kayit altina aliniyor. Sürekli kontrolü ve takibi yapilan malzeme listeleri ile gereksiz ve yanlis alimlarin önüne geçerek tasarruf saglayan MESKI, bütçesini en verimli sekilde kullanmayi amaçliyor. Tüm ilçelerde faaliyet gösteren ambarlar sayesinde, malzemelerin tek noktadan kontrol edilmesiyle gecikme ve organizasyon sikintilarinin önüne geçiliyor.

“Vatandaslarimiza daha hizli ve kesintisiz hizmet sagliyoruz”

Bu dönemde planlanan en büyük projelerden birisi olan merkezi bütçe ve merkezi stok yönetim sistemini hayata geçirdiklerini belirten MESKI Ambar Müdürü Onur Özgül, “Tüm Türkiye genelinde tam anlamiyla bu sisteme geçen 2. Büyüksehir Belediyesi olmaktan da son derece mutlu ve gururluyuz. Daha önce fiziksel yapisi yetersiz, kullanima uygun olmayan ve tüm İçel genelinde 5 olan ambar sayisini, 2 yil gibi kisa bir sürede yüzde 400’ün üzerinde bir artisla 21’e ulastirdik. 13 ilçemizde kurdugumuz 21 lojistik merkezimiz sayesinde, arizalarda ve bakim-onarimlarda malzeme tedarigi beklemeden, zaman kaybetmeden vatandaslarimiza hizmet sagliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile