MESKI Tesisleri Sayisi Artirilan Jeneratörler Sayesinde Elektrik Kesintilerinden Etkilenmiyor

MESKI Tesisleri Sayisi Artirilan Jeneratörler Sayesinde Elektrik Kesintilerinden Etkilenmiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, kesintisiz hizmet sunmak amaciyla jeneratör sayisini 3 yilda 313’e çikardi.

Anamur’dan Tarsus’a, Çamliyayla’dan Mut’a kadar 15 bin 800 kilometrekarelik alana hizmet veren MESKI, içme suyu tesisleri, idari binalar, aritma tesisleri ve atik su tesislerinde sebeke enerjisinin olmadigi durumlarda, tesislerin hizmete ara vermemesi için jeneratörleri devreye aliyor. Kesintisiz su temini, atik su bertarafi ve daha verimli abonelik hizmetleri saglamak için alinan jeneratörler, enerji kesintileri yasandiginda hizmetleri aksatmamasi adina önemli rol oynuyor. Içme suyu tesisleri, devrede olan jeneratörler sayesinde yasanacak elektrik kesintisinde aktif olarak çalisirken, kesintisiz içme suyu teminine devam ediliyor.

MESKI, 170 olan jeneratör sayisina ilave olarak 2021 yilinda 59, 2022 yilinda 33, 2023 yilinda ise 51 olmak üzere toplam 143 jeneratör temin ederek, sorumluluk sahasindaki önemli tesislere montajini tamamladi. Ilave jeneratörleri devreye alan MESKI, böylece toplam jeneratör sayisini 313’e çikardi. Enerji SCADA’si sayesinde gereksiz yakit tüketiminin de önüne geçen MESKI, vatandaslara kesintisiz hizmet anlayisi ilkesiyle çalismalarini sürdürüyor.

MESKI Elektrik Merkezleri Dairesi Baskanligi’na bagli Enerji Sistemleri Bakim Onarim Sube Müdürlügü’nde görev yapan Sinan Kizilyaka, jeneratörlerin aylik ve yillik bakimlarini planli sekilde yaparak, arizalara karsi aninda müdahale ile kesintisiz hizmetin devamini sagladiklarini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile