Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü ve Yapı Kredi'nin gönüllü çalışanları ile destek verdiği Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi'nin Bursiyer Buluşmaları'nın ilki Samsun'da gerçekleştirildi.
Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Dış İlişkiler Koordinatörü İ.Aylin Gezgüç, Yapı Kredi Kurumsal İletişim Yönetimi Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan ve radyo programcısı Nihat Sırdar ile üç yüze yakın bursiyer öğrenci katıldı.
Değişen dünya koşulları ile eğitim ve bilginin en büyük güç haline geldiğini belirten Yapı Kredi Kurumsal İletişim Yönetimi KSS Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan, "Bütün gayretimiz, çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi donanımı ve beceriyle zenginleştirerek; üretken, bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek" dedi.
Yapı Kredi'nin 70 çalışanıyla Türkiye'nin 38 farklı ilindeki 43 meslek lisesinde okuyan 1.490 MLMM bursiyere gönüllü koçluk yaptığının altını çizen Erhan, şöyle devam etti:
"Yapı Kredi, Koç Topluluğu şirketleri arasında en fazla 'Meslek Lisesi Koçu' olan kuruluş konumunda. 'Meslek Lisesi Koçlarımız', öğrencilerimizin kişisel gelişimleri için eğitim modülleri uygulayarak onlara hem sosyal alanda hem de iş hayatlarında yardımcı olacak yolları göstermeye çalışıyorlar. Yapı Kredi olarak projeye sadece 'Meslek Lisesi Koçlarımız' ile destek olmakla kalmıyor, staj olanağı da sağlıyoruz. Geçen yıl 90 MLMM bursiyeri Yapı Kredi şubelerinde beceri stajlarını gerçekleştirdiler. Böylece
öğrenciler, iş dünyasına ilk adımlarını atarak tecrübe kazanmaya başladılar bile... Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de MLMM projesine katkılarımızı geliştirerek sürdürmeyi ve stajyer sayısını artırmayı hedefliyoruz. "
Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Dış İlişkiler Koordinatörü İ.Aylin Gezgüç, "Ülke genelinde, mesleki eğitim, sanayi ve istihdam üçgeni ancak doğru bölgelerde doğru bölümlerin açılması, o illerdeki sanayi ve ticaret kuruluşlarının ihtiyaç duydukları insan gücü için eğitim birimleri ile birebir koordineli çalışması ve tüm mezunların kayıtlı bir ekonomide istihdam edilebilmesi ile gerçekleşecektir" diye konuştu.
Bu nedenle ülke çapında dikkat çekecek ve ses getirecek şekilde projeyi yürüttüklerini söyleyen Gezgüç, şöyle devam etti:
"Zaman zaman düşünce önderlerine mektuplarla bu konuyu taşıyor, aynı zamanda basınla çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Bütün çabalarımız, öncelikle mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak içindir."
81 ilde MLMM projesini yönettiklerini ifade eden Gezgüç, "Çalışanlarımızın kişisel desteğini alıyoruz. Bu yüzden başarılı öğrencileri seçerek destekliyoruz ki, onların başarıları diğer gençlere örnek olsun ve hep birlikte tüm Türkiye'ye ilham verebilelim" açıklamasında bulundu.
Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi
Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü ve Yapı Kredi'nin gönüllü çalışanları ile destek verdiği Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi'nin Bursiyer Buluşmaları'nın ilki Samsun'da gerçekleştirildi