Meslek Lisesi Ögrencilerine Egitim, Staj Ve Istihdam Imkani Saglanacak

Meslek Lisesi Ögrencilerine Egitim, Staj Ve Istihdam Imkani Saglanacak

Eti Alüminyum, Milli Egitim Bakanligi ile mesleki egitim is birligi protokolü imzaladi. Seydisehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin daha nitelikli yetismesi ve mesleki bilgilerinin gelistirilmesi için düzenlenen ‘Eti Alüminyum Gelisim Atölyesi’ programi kapsaminda pek çok egitim faaliyeti hayata geçirilecek.

Cengiz Holding’in istiraki Eti Alüminyum; üretim tesislerinin de bulundugu Seydisehir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin, bilgi ve becerilerinin gelistirilmesi amaciyla Milli Egitim Bakanligi ile bir protokol imzaladi. Protokol kapsaminda ilgili lisede, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarim Teknolojisi, Metal Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi alanlarinda egitim gören ve gelisim atölyesine katilan ögrencilerin tecrübeye dayali mesleki bilgilerinin daha da gelistirilmesi için egitimler düzenlenecek. Eti Alüminyum, ögrencilerin egitimine katkida bulunmak için okulda laboratuvar ve atölyelerin kurulmasina destek verecek. Ögretim sezonu boyunca devam edecek egitimlerin yani sira ögrenciler, Eti Alüminyum’da staj imkani bulacak. Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan seçilecek basarili ögrencilere burs da saglanacak programi basariyla tamamlayan ögrenciler, Eti Alüminyum’un istihdaminda öncelikli olacak.

“Gençlere mentorluk yapacagiz”

‘Eti Alüminyum Gelisim Atölyesi’ programiyla ilgili bilgi veren Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, “Türkiye’nin alüminyum sanayiinde lider sirketi olarak sorumlulugumuzun farkindayiz. Seydisehir Entegre Tesisleri’mizde agirlikli olarak Konya, Seydisehir nüfusundan istihdam saglayarak bölgesel kalkinmaya önemli katki sunuyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde kurdugumuz Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’yle ve burada ögrenim gören ögrencilere sundugumuz staj programiyla gelecegin mühendislerinin yetismesine destek oluyoruz. Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü isbirligiyle baslattigimiz bu yeni program kapsaminda ise, Seydisehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin mesleki egitimlerini destekleyecegiz. Alüminyum sanayiinde ögrendiklerini uygulayabilecekleri tesisimizi ögrencilerimizin kullanimlarina açacak, gelisim yolculuklarinda gençlerimize mentorluk yapacagiz” diye konustu.

Istihdamda öncelik taninacak

Protokol kapsaminda, mesleki gelisim ve uyum kurslari düzenlenecek. Ilgili alanlarin gelistirilmesine yönelik yeni teknolojilere dayali atölyeler kurulacak. Ögrencilerin zorunlu stajlarini Eti Alüminyum Seydisehir Entegre Tesisleri’nde yapmalari saglanarak mesleki gelisimleri desteklenecek, mezuniyetleri sonrasinda ise sirket bünyesinde istihdam edilmelerine öncelik taninacak. Ögrenciler, basari seviyelerine uygun olarak burs alma imkani da elde edecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile