Mesleki eğitimde ders başı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sanayiye nitelikli ara eleman yetiştirmek için eğitim veren Bursa Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Merkezi (BUTGEM) 2009-2010 eğitimlerine başladı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekarelik alanda mesleki eğitim veren BUTGEM, yeni eğitim ve öğretim yılına bin 100 kursiyerle start verdi. Eğitim merkezi önünde gerçekleştirilen yeni dönem açılış törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Nazım Ekren, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan ve çok sayıda davetli katıldı. Mesleki ve teknik eğitimlere önem verdiklerini belirten DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan, 2005 yılından bugüne kadar kurumun 3 bin'i aşkın ara eleman yetiştirdiğine dikkat çekti. Kaplan, "Daha önce BUTGEM, BEGEV olarak faaliyet gösteriyordu. BEGEV'in maddi sıkıntıları sebebiyle eğitim çalışmalarına BUTGEM'de devam edildi. Bugün kursiyerlerimizin ilk günü. Ekonomi alanında da bir şeyler belirtmek isterim. Üretime destek vermek gerekir. Ülkemizin birinci konusu açılımlar yerine üretim olmalı. Ticaret ve sanayi odaları sivil toplum örgütleri ile istişare yaparak sanayinin taleplerini dinlemeli. Sanayici olarak bize bunlar lazım" dedi.
BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, bir kentin dışa açılımı için yetişmiş insan gücünün önemine değinerek, "Eğer üretim ve ihracat konusunda yüksek bir performans göstermek lazım. Dünya hızla değişiyor. Bursa'nın bir üretim üssü olarak seçilmesi, 1960 yılından başlayan bir süreçtir. Ancak şu unutuluyor. bursa'da sanayinin büyüme hızıyla yetişmiş ve nitelikli insan gücü sayısının paralel bir şekilde gelişememesi. BUTGEM eğitim merkezi, mesleğini geliştirmek isteyen veya yeni teknoloji eğitimlerini almak isteyen için önemil bir fırsat" diye konuştu.
Ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Nazım Ekren ise meslek eğitimin önemine vurgu yaparak, sanayi alanında ara eleman ihtiyacının önemine değindi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise mesleki eğitim alanında Avrupa'dan örnekler vererek, mesleki okulların teknolojiye yeterince ayak uyduramadığını söyledi.
Mesleki eğitime katkı sağlayan işadamlarına plaket takdim edildi.
Programın sonunda protokol üyeleri, yeni eğitim döneminin açılışını yaptı. Ekren, Parseker ve Kaplan, eğitim merkezinde incelemelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile