Mesleki Hayatlarinda Kullanacaklari Beyaz Önlükleri Giydiler

Mesleki Hayatlarinda Kullanacaklari Beyaz Önlükleri Giydiler

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1. sinif ögrencileri düzenlenen etkinlikle, mesleki hayatta kullanacaklari beyaz önlüklerini giydiler.

Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlige; Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halil Ibrahim Ugras, Kimyagerler Dernegi Karadeniz Subesi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ali Alkan, Chroma Science Genel Müdürü Yücel Yildirim, davetli misafirler, ögretim elemanlari ve ögrenciler katilim gösterdi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Prof. Dr. Halil Ibrahim Ugras, Kimyagerlerin önemine dikkat çekerek, temel bilimler olmadan ilerlemenin de olmayacagini vurguladi. Pandemi sürecinde temel bilimlerin öneminin daha da anlasildigini dile getiren Prof. Dr. Ugras, temel bilimlerde disariya bagimli olmanin, ülke çöküsüne yol açabilecegini ifade etti.

Dünyada kimyasal madde üretiminde büyük sikintilar oldugunu dile getiren Ugras, bu durumun; kimyanin ve kimyagerlerin önemini gözler önüne serdigini söyledi.

Kimyagerler Dernegi’nin önemine de deginen Prof. Dr. Halil Ibrahim Ugras, dernegin yaptigi ulusal ve uluslararasi etkinliklerle, kimya alaninda önemli hizmetlere imza attiklarinin altini çizdi. Kimya bölümünde okumanin sadece kimya bölümü ögrencisi olmadigini, ögrencilerin kendilerini birer arastirmaci olarak görmeleri gerektigini vurgulayan Ugras, firmalarin kimyager aradiklarini, kendisine birçok firmadan mezun ögrenci yönlendirme teklifi geldigini söyledi.



“Aidiyetlerini artirmak için beyaz önlük giydirme törenleri düzenliyoruz”

Kimyagerler Dernegi Karadeniz Subesi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ali Alkan, Türkiye’de tam olarak temel bilimlerin öneminin kavranamadigini ifade etti.

Bu durumda kimyagerlerin bir araya gelememe gibi nedenlerinin de etkili oldugunu söyleyen Alkan, derneklesmenin ve meslek birlikteligin önemine vurgu yapti. Kimya bölümünde okuyan ögrencilerin aidiyetinin olusmasi için önlük giydirme töreni düzenlemeyi kararlastirdiklarini dile getiren Prof. Dr. Ali Alkan, bu törenin ayni zamanda ögrencilere özgüven ve çalisma motivasyonu da katacagini vurguladi. Yapilan bu etkinligin, ögrencilere deger verildiginin göstergesi oldugunu ve düzenlenen bu tür etkinliklerle ögrencilerin kendilerini yalniz hissetmeyecegini söyleyen Alkan, Kimyagerler Dernegi’ni tanitarak ve dernegin yaptigi çalismalari anlatarak konusmasini sonlandirdi.

Programin son açilis konusmasini gerçeklestiren Chroma Science Genel Müdürü Yücel Yildirim ise, ögrencilik sonrasinda mesleki çalisma süreçlerinde yasadigi deneyimleri ögrencilerle paylasti.

Gerçeklestirilen açilis konusmalarindan sonra Kimya Bölümü ögrencileri, mesleki hayatta ve laboratuvar çalismalarinda kullanacagi önlüklerini, bölüm hocalarinin elinden giyme gururunu yasadi.

Program hatira fotografi çekimi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile