Mesleki Teknik Egitim Için Hitit Üniversitesi'ne Hibrit Araç Destegi

Mesleki Teknik Egitim Için Hitit Üniversitesi'ne Hibrit Araç Destegi

Toyota Lojistik Servisleri Türkiye tarafindan mesleki teknik egitim faaliyetlerini desteklemek amaciyla Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna, hibrit araç hibe edildi.

Hitit Üniversitesi, üniversite ve sektör isbirligi kapsaminda, ögrencilerin gelisen teknolojiyi yakindan takip etmeleri ve egitim süreçlerine katki saglamalari amaciyla sektörle olan güçlü iliskilerini sürdürüyor.

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi ve Hibrid ve Elektrikli Araçlar Programlari ögrencilerinin mesleki egitim uygulamalarina ve gelisen teknolojiyi yakindan takip etmelerine imkan saglayacak araç, düzenlenen törenle teslim edildi.

Törende araçla ilgili teknik bilgi paylasan Motorlu Araçlar ve Ulastirma Teknolojileri Bölüm Baskani Ögr. Gör. Dr. Furkan Akbulut, “5. Nesil Hibrid teknolojisine sahip bir araç, atölyemize böyle bir aracin kazandirilmasi ögrencilerimiz için büyük bir avantaj. Atölyemize yapilan bu tür desteklerle, ögrencilerimizi sektörün ihtiyaçlarini da dikkate alarak en donanimli sekilde yetistirmeye çalisiyoruz” dedi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Maraslioglu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak 40 yili askin süredir ögrenci yetistirdiklerini söyledi.



Otomotiv Teknolojileri programina her yil 30 ögrencinin kabul edildigini ifade eden Prof. Dr. Maraslioglu, söyle devam etti: “Ögrencilerimizin en iyi egitimi almalari için faaliyetlerimize hizla devam ediyoruz. Hem laboratuvar imkanlarini iyilestirmek hem de onlara mesleki tecrübe kazandirmak amaciyla sektörle yakin bir is birligi yürütüyoruz. Geçen sene YÖK’e basvurusunu yaptigimiz Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi programinin açilmasi için onay geldi. 2025-2026 Egitim-Ögretim döneminden itibaren ögrenci almayi planliyoruz. Bunun yaninda Hibrid ve Elektrikli araçlar ülkemizde çok hizli bir sekilde yayginlasiyor. Yakin gelecekte de büyük bir paya sahip olacaklari öngörülüyor. Bu kapsamda alt yapiyi güçlendirmek ve kendimizi yenilemek zorundayiz. Bizlere vermis olduklari desteklerden dolayi Toyota Türkiye’ye tesekkürlerimi sunuyorum. Isbirligimizin artarak devam edecegine inaniyorum.”

Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Esref Savas Basci da üniversite olarak ögrencileri sektöre hazir halde mezun etmek adina yogun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bu noktada 3+1 egitim modeli olarak da bilinen “Isletmede Mesleki Egitim” konsepti ile mezuniyet öncesi isletmelerde is basinda uygulama firsatinin sunuldugunu kaydeden Basçi, sunlari söyledi: “Ögrencilerimizin her alanda kendilerini yetistirmeleri için yogun bir gayret içindeyiz. Gelisen teknolojiye birlikte ögrencilerin daha kaliteli bir egitim alabilmeleri için çalisiyoruz. Böyle bir katki için öncelikle Toyota Lojistik Servisleri Türkiye ile Serkan Ergün Bey ve tüm ekibine tesekkür ediyoruz”

Konusmalarin ardindan araç teslimi, Toyota Lojistik Servisleri Türkiye adina Toyota Plaza Samlioglu tarafindan gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile