'Mesleki Yeterlilik Belgesi' Teslim Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, "İşsizlik sorununun altında yatan temel sebeplerden biri mesleksizliktir" dedi.

ATSO bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (MESEM) tarafından, turizm işletmelerinin yiyecek içecek bölümlerinde çalışanların belgelendirilmesi amacıyla verilen eğitim ve yapılan sınavlarda başarılı olanlar için oda binasında "Mesleki Yeterlilik Belgesi" teslim töreni düzenlendi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Budak, törende yaptığı konuşmada, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazananların, Türkiye'de yiyecek içecek sektöründe belge alan ilk garsonlar olduğunu söyledi.

Budak, ekim ve kasım aylarında da turizm sektöründe servis ve bar görevlisi ile servis yöneticisi olarak çalışan 60 kişiye daha eğitim vereceklerini vurgulayarak, başarılı olmaları halinde onlara da mesleki yeterlilik belgesi vereceklerini aktardı.
Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarının başında işsizliğin geldiğini vurgulayan Budak, şöyle konuştu:
"İşsizlik sorununun altında yatan temel sebeplerden biri mesleksizliktir. Bugün gençlerin önemli kısmı aldıkları eğitimden memnun değiller. Çağın ve iş dünyasının gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip olduklarını da düşünmüyorlar. Diğer taraftan iş dünyamızın temsilcileri de nitelikli eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadığını sık sık dile getiriyor. Bu sorundan hareketle odamız, turizm sektörüne nitelikli eleman sağlamak, gençlerimizi meslek sahibi yapmak, işsizliği azaltmak ve gençleri gerekli mesleki bilgi ile donatmak amaçlı çalışmalarında yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır."
Budak, yeterlilik belgesine sahip elemanları çalıştıran iş yerlerinin sigorta primlerinin 12-54 ay süre ile işsizlik sigortası fonundan karşılanacağını dile getirerek, dördüncü seviye ve üstü yeterlilik belgesine sahip olanların da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta öğretim kurumlarında öğretmen bulunmayan alanlarda öğretmen olarak görevlendirilebileceğini aktardı.
Mesleki yeterlilik belgesini alan kişilerin sayısının gelecekte çığ gibi büyüyeceğini vurgulayan Budak, programın amacının ise hizmet kalitesini yükseltmek olduğunu kaydetti.

Budak, konuşmasının ardından mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanan 9 otel görevlisine sertifikalarını verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile