Meslektaşı, ameliyet için büyük mikroskobu vermeyince iki doktor tartıştı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki doktor arasında cihaz yüzünden sert tartışma yaşandı. Bir meslektaşının elinin kesik sinirini ameliyat i

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki doktor arasında cihaz yüzünden sert tartışma yaşandı. Bir meslektaşının elinin kesik sinirini ameliyat için Kulak Burun Boğaz Servisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Güven'den 'büyük mikroskobu 'isteyen Plastik ve Rekontstrüktif Cerrahi Uzmanı Veysel Kadılar, olumsuz cevap alınca, iki doktor arasında tartışma çıktı. Hastane yönetimi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, 21 Temmuz 2010 tarihinde meydana geldi. Tendon ve sinir kesilmesi sebebiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü'ne başvuran Dr. Ali Yaşar'ı, Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Veysel Kadılar ameliyata aldı. Ameliyat için KBB Servisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Güven'den büyük mikroskobu isteyen Kadılar, KBB servisinde de ameliyat olduğu gerekçesiyle olumsuz cevap aldı. Güven'e telefonla ulaşan Kadılar ile Güven arasında hemşirelerin önünde sert tartışma yaşandı. Kadılar, Güven'i, hastane cihazını kullandırtmadığı gerekçesiyle yönetime şikayet etti.

"AMELİYATI AĞIR ŞARTLARDA GERÇEKLEŞTİRDİM "

İstanbul'daki bir hastaneye atanan Kadılar, hastane yönetimine sunduğu şikayet dilekçesinde, KBB Servisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Güven'in büyük mikroskobu vermemesi sebebiyle meslektaşının ameliyatını mikroskop olmadan ağır şartlarda yapmak zorunda kaldığını belirtti. Kadılar, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Dr. Ali Yaşar isimli hastanın dijital sinir kesisi nedeniyle ameliyathane mikroskobunu kullanmak istedim. Fakat KBB Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Güven, ameliyathanedeki mikroskobun kendilerine ait olduğunu belirterek tarafıma kullandırılmamıştır. Israrlı tutumlarıma rağmen hiçbir şekilde mikroskobu alıp kullanamadım. Ameliyat, mikroskop olmaksızın ağır şartlarda yapılmak zorunda kaldı. Etik değerlere yakışmayan bu hareket ve hastanın sağlığının, şahsi ve keyfi tutumlarla riske edilmesinin yarattığı sıkıntıları yaşamaktayım. Bu konunun gerektiğinde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne kadar iletilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim."

Doç. Dr. Mehmet Güven ise devlet memuru olduğu gerekçesiyle açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ise olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Dilek, olayın iki doktor arasında cihaz tartışması olduğunu belirterek, "Olayın iyi ve kötü yönü var. Doktor arkadaşımız kendi hastasının ameliyatını düşünerek cihazı vermemiş. Ancak diğer hasta için bu tutum olumsuz olarak değerlendirilebilir. "

Bu arada, büyük mikroskoptan hastanenin merkez kampüsünde iki adet bulunduğu ve tartışmanın yaşandığı gün boş olduğu öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile