Mesob Başkanı Geriter'den Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çebi'ye Ziyaret

Mesob Başkanı Geriter'den Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çebi'ye Ziyaret

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi’yi makamında ziyaret etti.

Başkan Geriter, ekmek ve çeşitlerinde öngörülen gıda hijyen eğitimi konusunda Çebi'ye planlamalarını anlattı. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ekmek ve ekmek çeşitlerinde öngörülen genel gıda hijyen eğitimi konusunda MESOB çalışmalara başladı.

Konuyla ilgili olarak MESOB Genel Sekreteri Önder Savcı ile birlikte geçtiğimiz ay göreve başlayan Manisa İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi‘yi ziyaret eden MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Yeni ekmek tebliğine göre fırınlarda hamurun yoğrulmasından ekmeğin müşteriye ulaştığı ana kadar her aşamada görev yapan ve bir şekilde ekmeğe temas eden fırıncılarımız ve fırınlarda çalışanlarımız hijyen eğitimi almak zorunda. Önümüzdeki günlerde yapılacak denetimlerde belgesi bulunmayan kişilerin fırınlarda çalışmasına müsaade edilmeyecek. Gerek fırıncı üyelerimizin gerekse çalışan arkadaşlarımızın mağdur olmaması için Manisa merkez ile birlikte tüm ilçelerimizde bu eğitimleri düzenleyip bütün fırın çalışanlarını belgelendirmeyi amaçlıyoruz. Buradan ilgili olan herkesi uyarmak istiyorum. Bu eğitimler belirli bir plan program dahilinde gerçekleştirilen istediğimiz her an yapılması mümkün olmayan eğitimlerdir. Bu nedenle ihmal edilmemelidir. Konfederasyonumuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak eğitim yetkisini elde etmiştir. Bu nedenle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Hasan Çebi’yi bugün ziyaret ettik. Bu vesileyle hem kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek Manisa’ya hoş geldiniz derken bu eğitimlerin de programını yapıyoruz” dedi.

EĞİTİMLER BAYRAMDAN SONRA

Yapılacak hijyen eğitiminin zamanı, yeri ve içeriğiyle ilgili bilgi veren Başkan Geriter, “Ramazan ayını idrak ediyoruz, yani fırınlarımızın en yoğun olduğu günlerdeyiz. Sayın müdürümle de yaptığım istişarede eğitimlerin daha verimli geçmesi için bayramdan sonraya başlanması yolunda karar aldık. İlk etapta bine yakın fırıncı ve fırın çalışanının ön başvurusu alınmış durumda. Bu sayının çok daha yukarılara çıkacağını düşünüyoruz. Üyelerimizin mağduriyet ve zaman kaybı yaşamaması için öncelikle Manisa merkez olmak üzere her ilçede bu eğitimleri vermeyi düşünüyoruz. 1 gün sürecek olan bu eğitimlerde kişisel bakımdan işyeri temizliğine, kullanılan malzeme temizliğinden haşere ile mücadeleye kadar her türlü hijyen konusu kendilerine anlatılacak. Tebliğ gereği 100 üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar belgelendirilecekler.” dedi.

"BU KONUDA ÇABA HARCANMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

MESOB Başkanı Hasan Geriter ile Genel Sekreter Önder Savcı’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi de “Her ne kadar sivil toplum örgütü de olsa yarı resmi kuruluş olan odalarımızın uzun vadede bu tür eğitimlerin ve belgelerin müşteri memnuniyeti ve sağlık açısından önemli olduğunun bilinmesi ve bu konuda çaba harcanması bizim için çok önemli. Bir süre sonra yapılacak denetimlerde denetmenlerimiz genel gıda hijyen eğitimi belgesi bulunmayan kişilerin fırınlarda çalışmasına müsaade etmeyecek. Ancak yarın 'ne verdiniz ki ne istiyorsunuz' sorusu ile karşılaşmamak için bu eğitimlerin verilmesi ve tüm çalışanların belgelendirilmesi noktasında bizim de üstümüze düşeni yapmamız gerekiyor. Bu konuda sayın başkanımız ile fikir birliğine varmış bulunuyoruz. Eğitimin altyapısını Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gerçekleştirirken biz de eğitim elamanı desteği ile bu organizasyonu tamamlamış olacağız. İleride problem yaşanmaması için konunun muhatabı olan herkesin bu eğitim fırsatını kaçırmaması gerektiği yönünde uyarılarımızı da tekrar yapmış olalım.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile