Meşrutiyet Zamanı 2. Mahmut Dönemine Ait 250 Yıllık Sandık

Kayseri'de 250 yıllık tarihi sandık büyük ilgi görüyor.

Meşrutiyet Dönemi 2. Mahmut zamanında yapılmış olan, üzerinde Türk ve Osmanlı Bayrakları bulunan, dönem padişahının Osmanlı turası ve arması olan ve üst kısmında 1224 Hicri yılında yapıldığı yazan tarihi sandık, yerli yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Üzerinde 1224 Hicri yılında yapıldığı yazılan sandığın miladi yıla göre hesaplandığında 250 yıl önce yapıldığı ortaya çıkıyor.
Tarihi sandığı elinde bulunduran Antikacı Mustafa Gelve, "Tarihi sandık Meşrutiyet zamanına ait bir sandık. 2. Mahmut Dönemi'nde yapılan bu sandık üzerinde devrin padişahının ve Osmanlı Devleti'nin armasını ve turasını taşıyor. Üzerinde Omsalıca olarak Meşrutiyet Dönemine ait olduğunu gösteren yazı var. Ayrıca 1224 Hicri yılında yapıldığını gösteren tarih var. Bu sandık, daha önce Talas'ta tarihi bir konakta bulunuyordu. Birkaç senedir benim elimde" şeklinde konuştu.
Evlerinde şark köşesi yapmak isteyen insanların sandığa büyük ilgi gösterdiğini belirten Gelve, "Böyle temiz tarihi eserler bulmak zor. Bu asırlık sandığa Ürgüp'ten tutunda Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden gelen turistler talip oluyor. Ben, antikacılığı hobi olarak yapıyorum. Sandığa ilgi çok. Kayseri halkı antikalara çok değer veriyor. Son zamanlarda ilgi gittikçe artmaya başlamakta. Antika eşya almak vatandaşlarda bir hobi ve alışkanlık haline gelmeye başladı" dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile