Meta, 2021'De Öne Çikanlari Duyurdu

Meta, 2021'De Öne Çikanlari Duyurdu

Meta, 2021 yilinda Türkiye’de Facebook ve Instagram uygulamalarinda öne çikan kelimeleri açikladi.



Meta, dünyadaki birçok kisi için bir geçis dönemi olan 2021 yilinin sonuna gelirken, Türkiye’de Facebook ve Instagram uygulamalarinda bu yil öne çikan kelimeleri duyurdu. Pandeminin etkileri sürerken, insanlarin yakinlariyla baglanti kurmak ve yeni topluluklar kesfetmek için Facebook ve Instagram’da yaptiklari paylasimlarda öne çikanlar arasinda nostalji, dayanisma ve kadin haklari bulunuyor. Bununla birlikte 2021 yilinda Facebook uygulamasinda 70 binden fazla paylasilan baklava kelimesi öne çikarken, Instagram üzerinde hayvan haklariyla ilgili paylasilan gönderilerin sayisi 40 bini asti.

Yilsonuna özel iki yeni özellik kullanima sunuldu

Kullanicilarin bu yil Facebook ve Instagram uygulamalarinda arkadaslari ve aileleriyle paylastiklari anlamli hikayeleri kutlamak amaciyla iki özellik kullanima sunuldu. Bu dogrultuda bugünden itibaren, dünyanin dört bir yanindan kullanicilar, kisisellestirilmis Year Together gönderilerini Facebook haber akislarinda paylasabilecek ve kendi Instagram hikayelerini kullanarak 2021 ‘Playback’lerini olusturabilecek.

2021 yilinin yansimasinin haber akisinda paylasilmasina olanak saglayacak Year Together özelligi arkadaslar, duygular ve kültür olmak üzere üç kategoriye odaklanacak. Facebook uygulamasinda bir araya gelen ve yeni topluluklar kesfetmek için birbirinden ilham almak isteyen her kullanici için kisisellestirilmis bir deneyim sunan özellik, 30 Aralik’a kadar kullanima açik olacak. Instagram’da da ‘Playback’ özelligi ile insanlar 2021 anilarini gözden geçirebilecek ve Stories üzerinden paylasabilecek. Kullanicilar, Stories Arsivi üzerinden 10 hikayeye kadar seçim yapabilecek ve paylasmak istedikleri 2021 anilarini kisisellestirebilecek.

Facebook’ta bu yil öne çikan kelimeler su sekilde:

Baklava

Nostalji

Basketbol

UEFA Avrupa ligi

Dayanisma

Kadin Haklari

Hayvan Haklari

Meme Kanseri

Merkür

Instagram’da öne çikan kelimeler ise söyle açiklandi:

UEFA Avrupa Ligi

Formula one

Dayanisma

Kadin Haklari

Hayvan Haklari

Meme Kanseri

Merkür
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile